onsdag 27 maj 2015

Mellan hägg och syrenMellan hägg och syren? Nej, det verkar vara alltihop på en gång.Och även gullregn har jag sett, även om denna bilden inte är helt ny.Den starkt lila rododendronen har blommat ett tag.
Och nu börjar den gula slå ut i aprikos, som sedan blir gult.
I Skottland 2012, tog jag en hel ficka full med primulafrön, av som syntes, vara av alla möjliga sorter. Det regnade, så det kändes som fickan var full av kaffesump. Men många frön tog sig, men än så länge är det bara den här rosa, som visat färg.

Alpklematisen har slagit ut.

En icke klättrande klematis växer i växthuset. Fin form på blomman.I växthuset har även sharonträdet börjat blomma. Och pensel har jag i högsta hugg. Humlorna är aldrig i växthuset.
13 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt och se vad som växer hos dig. Har du fått frukt på sharonträdet nån gång?

  SvaraRadera
 2. Åh vad mycket härliga blommor! Jag trodde jag skulle kunna ta en rundtur i trädgården idag och kolla in vad som kommit igång, men än så länge har jag inte orkat. Men dagen/kvällen är ju inte över ännu.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Som vanligt en hel massa fina blommor hos dig! Spännande med primulorna från Skottland... och sharonträdet... hoppas du får någon mogen frukt :)

  SvaraRadera
 4. Här blommar Hägg och Syren också samtidigt. Men gullregnet har inte riktigt kommit igång. Blommande Sharonträd lät spännande.

  SvaraRadera
 5. Så lycklig man blir, tänker jag, när en egensådd primula börjar blomma. Jag blev lite primulafrälst i år, de är så härliga, variationsrika. De tar lite plats men syns ändå, minst sagt. Mycket vackra bilder hos dig!
  Marta

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det annorlunda. Kan inte påminna mig om att hägg och syren har blommat samtidigt.

  Du tror inte att färgen med tiden kan gå bort från dina konserveringsgrytor?

  Ha en fin dag!
  Linda

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Billbäcks är en plantskola som ligger i Svärtinge mellan Norrköping och Finspång. Ett fantastiskt ställe som finns med i boken ”Plantskolor värda en omväg”. Inte minst restaurangen är härlig – åt en risotto som fick 10 plus plus plus av mig i går. Ett mycket trevligt utflyktsmål.

  SvaraRadera
 8. Då är du lite tidigare än hos mig med syrenen. Här har häggen blommat någon vecka men inte syrenen såg första blomklasen idag. Klematisen den sista är fin och det är roligt med lite andra former av dom inte bara de vanliga.
  Jag undrar om du kunde skicka mig receptet på marmeladen av spansk körvel.Den är så stor så jag skulle behöva klippa ner den, just nu har jag ingen annan användning för den. Meila mig det isåfall metacold@hotmail.com.
  Hoppas jag kan få till den där träffen i år nu då. Är ju lite piggare nu och då är det roligare att göra nåt sånt. Återkommer med det.
  Ha en fin och skön fredag i morgon.( marknad kanske, inte jag)
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Syrenen har inte kommit lika långt hos mig, men snart är den i full blom.
  Fina Klematis. Sharonträd låter kul, får du frukt?
  Allt gott!

  SvaraRadera
 10. Syrener, försommarens mest efterlängtade doft?
  Du har så mycket exotiskt och vackert, men ibland räcker det ju med "bara" en syren för att man ska bli salig. ;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Verkligen färgsprakande! Och allt på en gång.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Så mycket vackert. Härligt! Njut av dofterna.
  Sharonfrukt är gott. Har du satt egna frön, eller har du köpt en planta någonstans?

  SvaraRadera
 13. Japp, allt på en gång! Så är det...här blommar ALLT utom rosorna!
  Ha en härlig helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera