lördag 9 maj 2015Jag är glad för att min Italienska blåstjärna har övervintrat.


Förra våren var vi i Danmark (ja, då också) och överallt såg man den här ljusblå blomman som jag då inte visste namnet på.

Den växte vild och på något märkligt sätt fick jag med mig en lök hem. Den växer egentligen inte här, vet jag nu, men i södra delen av landet kan man tydligen hitta den.


Den här bilden är också från Danmark. En skog full av nunneört och gulsippor. Det är bara så njutbart. Men det är ju en skog av vitsippor också.


Och den finns nära där jag bor.
Dagen idag bjuder på riktigt bra väder, inte lika kallt som igår. Det blir trädgårdsarbete för hela slanten.13 kommentarer:

 1. Blåstjärna växer ganska rejält i min trädgård, men jag visste inte att den hette så. Här är det då inget trädgårdsväder. Går nog ner och sätter mig vid symaskinen i stället. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Så fin! Tror inte att jag sett den i Sverige förut. Så härliga bilder/ Titti

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker färg på blåstjärnan - du har verkligen gröna fingrar - lyckas med allt.

  Det där med fota och samtidigt köra bil är ju inte lämpligt. Jag passade på när det var stopp - som vid rödljus. Efter åtskilliga resor genom åren till SÖS behöver jag inte leta efter vägen längre.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad vackert! Förstår att du är glad över övervintringen! Ha en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 5. Vad vackert! De växer som våra Blubells här i Wales, blå hav.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Jag blir alltid så vansinnigt avundsjuk när jag ser dom här mattorna med scilla eller vårstjärna, men vad jag sett så blommar dom oftast på dom gårdarna där folk inte är så petiga med att rensa allt på våren. Men jag ger mig inte, i år ska jag förutom alla "vanliga" saker jag bestämt mig för, beställa några ljut lila vårstjärnor till min kusin - och då ska jag också ta några! Det är ju underbart när det är ett hav av blommor. Fast det har ju vi också, bellisarna i gräsmattan. Det ser ut som det snöat - men dom klipper jag snabbt bort med gräsklipparen!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Den italienska tror jag inte att jag sett... såå fin! Vackert med vitsippsbacke och med den danska varianten också :) Har de inte vitsippor i Danmark?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Grattis till att din italienska blåstjärna har övervintrat. Underbara "havs-bilder". Blommande hav är något av det vackraste som finns.

  Igår var det riktigt fint här också men idag är det regn, regn och åter regn. Men man får se det positiva i det också. Jag flyttade diverse växter igår och nu får dom sig en rejäl rotblöta.

  Ha en bra vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 9. Oh, så vackert, tänk att det finns hela skogar där marken är täckt av vilda blommor! Det är fantastiskt och kul att du på något vis fick med dig en sådan blåstjärna hem och att den blommar! Blått är speciellt för mig, jag älskar alla blå blommor!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Vilken vackert blomma! Jag har aldrig hört talas om den. Är det en lökväxt?

  Skogen med hela marken täckt av blommor är ljuvlig. Tänk att få gå där!

  Hoppas att du får en jättefin dag.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 11. Så vacker den är Din italienska Blåstjärna,men även bilderna av en hel skog full med vårblommor det är ju helt underbart.Önskar Dig en bra dag/Margareta

  SvaraRadera