lördag 18 juli 2015

StugväderMed stugväder, menar jag inte, då man sitter inne i stugan. 
Utan det är då vi åker till stugan, för att vädret är vackert. Vi har bara en halvtimmes bilresa till stugan, därför åker vi ofta bara över dagen. Men nu övernattade vi.

Att sitta ute på kvällen och äta med utsikt över vattnet. Den utsikten är bättre än den vi har i stan.
När mörkret lade sig, tittade månen fram och lyste på vattnet.

Vissa är oftast sugna på ett morgondopp. Det har jag aldrig varit . Men frukost på altanen är jag med på.


Här målar maken lusthuset, fast det syns inte på bild. Att han målar alltså.

Här sitter jag och metar, fast det syns inte heller på bild. Fiskelyckan är dock helt obefintlig. Jag brukar få ihop en massa mört och litet braxar till kräftfisket, men i år ser det illa ut. Och vi är ju snart där -  vid kräftfisket.
Kantarellkorgen är också helt tom. Jag tycker skogen ser väldigt kanatarellig ut, men nej...
Har vi sälar i sjön?? Ja nära på.

 
Även i år behövde bryggan lagas. Förra året tog vi gamla handvävda lakan och sydde rör, som tunna och stenar stoppades i. Och sedan kunde skjutas under bryggan. I år hade vi inga gamla handvävda lakan, som min moster vävde som ogift. Hon gifte sig, men lakanen var aldrig använda, förrän de blev använda vid lagning av bryggan.  Hon skulle visst vad de blev använda till.9 kommentarer:

 1. Vilket härligt ställe ni har där.Men sjön alldeles nedanför.Ser verkligen mysigt ut.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt ställe ni har! Jag hade bott i sjön om jag bott där!!
  Men det är klart att det är hell OK att bara sitta på altanen och äta, fast ett dopp skulle man väl alltid kunna klämma till med - oavsett tid på dygnet!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Vilken idyll Ni har med stuga vid sjön och lusthus, att det inte nappar gör ju inte alls någonting för bara att sitta vid en sjö med spö i hand är ju så rofyllt bara det.Ha en fortsatt bra dag i Er idyll.Margareta

  SvaraRadera
 4. Fint sommarställe, med nära till vattnet. Att sitta och meta på bryggan är det mest rogivande som finns. Gör inget om det inte nappar.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. DEt var nog inte det din moster tänkte på när hon satt och vävde, men huvudsaken är ju att lakanen kommer till användning. Ni har verkligen en härlig utsikt från er stuga.

  SvaraRadera
 6. Hejohå.. tycker tiden rinner iväg så jag inte hinner va in o läsa bloggar som jag skulle vilja..Det ser så lugnt o fridfullt ut där vid villan..(stugan).. attans om du inte fick napp.Fina blommor har du å!

  SvaraRadera
 7. Wow, så fint! Det ser fantastiskt skönt ut. Något morgondopp är inte något för mig heller, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att sitta på bryggan och dricka morgonte.
  Ha det fint där i ditt paradis!

  SvaraRadera
 8. Så skönt att ha nära till paradiset! Hoppas mörten hugger en annan dag. Under tiden får du väl njuta av det stilla lugnet som jag får känslan av. Gillar bilden skarpt :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera