onsdag 19 augusti 2015

Färg och formNu ger tomatplantorna massor av tomater.

I alla de kulörer och storlekar. Jag har även en randig, men ingen mogen just nu.Hur ska en gurka se ut? Inte så här iallafall. Jag vet inte hur jag ska skiva den. Som gurkringar kanske.


Squashskörden blir litet mer lagom än förra året, då jag nästan drunknade i squash. Den vanliga långsträckta har jag några plantor av. Men en av den här runda också.
Jag köpte en påse med blandade sorter. En del har inte ens börjat blomma.

Flera sharonfrukter har utvecklats och nu börjar de skifta i orange. De är inte alls lika stora som de man köper. Men smakar de gott, gör det inget.

Persikoskörden är superkort. Knappt så en gris hinner blinka, så är den över. Men är man med, så är de verkligen goda och saftiga.

 

Jag har flera chiliplantor, trots att jag inte tänkt ha någon (jag har torkad chili till resten av mitt liv)
De här (jag har två) köpte jag i Rom på en torghandel. De blir först gröna, sedan röda och nu är en del svarta. Fruktansvärt starka.


Sist visar jag ett bär som bildats på den koreanska kornellen. Säkert inte ätligt, men jag har inte sett förut att det kan bli bär på.

13 kommentarer:

 1. Du har fantastiska odlingar och det vill sig så bra! Gurkan tycker jag var jättesöt, men den går väl inte igenom EU:s regler för hur en gurka ska se, men vem bryr sig! Gurkringar! Tänk så snyggt! Chilin är intressant, jag är bara lite fundersam när jag läser recept och det står att man ska ta lite chili. Men vilken tänker jag alltid då, dom lär ju vara så olika i styrkan i smaken......Koreanska kornellens bär kan man både äta och göra saft eller juice eller likör av. Men den måste vara så mogen att när man skakar på grenen så faller bäret av. Fråga mig inte varför jag inbillar mig att jag skulle tro att jag vet det här, måste ha läst det nånstans.
  På tal om min nya säng, jo, det är en säng, dom där två avlånga bitarna som står längst fram är sidorna, säljaren sa att den var gjord som säng från början, annars är det ju vanligt med träsoffor som är ombyggda....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Läcker gurka och vilket härligt överflöd att skörda! Jag fick ta med mig två små tomater från min trädgård igår, får vara glad för det lilla.=) Hoppas att du har haft en skön sommar!

  /Scaniatjejen

  SvaraRadera
 3. Hej hopp vad det bär frukt hos dig då. Jag har inte mycket i den vägen att skryta över.Nu först har paprikan börjat växa till sig i värmen tomater är inte så mycket det heller.Jag njuter av mina blommor,
  På fredag tänkte jag att det äntligen ska bli en lite enkel träff här hos mig vid 15 tiden
  Lite våfflor och kaffe blir det vore kul att se dig här.( jag har ingen man hemma men vill din följa med är han välkommen)
  Ha det så gott.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Ha ha vilken rolig gurka.Men du har många fina saker att skörda.Gott med egenodlat.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 5. Vad rik man känner sig när man kan gå ut och plocka in egenodlade grönsaker och frukter ingenting smakar som de.Det var en riktigt kul Gurka men den är säkert jättegod även om den har vuxit på ett annorlunda sätt./Margareta

  SvaraRadera
 6. Det där med sharonfrukten följer jag med stor nyfikenhet. Ska bli spännande och höra vad ni tycker sedan.
  Ja, persikosäsongen är sannerligen kort. Nu har jag aldrig tittat på en gris som blinkar, men jag kan tänka mig att liknelsen är perfekt. :-) Själv hann jag äta fyra persikor innan resten rasade ner i backen.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Tomater har jag bara fått av ampeltomat, än så länge, de är små röda och goda. De övriga låter vänta på sig. Gurka har jag skördat mycket av, både slanggurka och minigurka. Min slanggurka är ganska krokig då den är ny, men raknar allt eftersom den växer. Chili och paprika växer bra, och har mognat fint. Det är inte ett lika bra tomatår hos mig som det brukar vara. Härligt med egen skörd, smakar så gott. Är imponerad av att du har persikor.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Vilken rikedom du har i din trädgård! Och jag slår vad om att gurkan är hur god som helst även om EU aldrig skulle godkänna formen ;) Spännande att se sharonfrukten!

  Hoppas att du får en riktigt fin dag i morgon och en god natt :D

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig skörd hos dig! Sharonfrukten och persikorna skulle jag gärna smaka!
  Ha det gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Ha ha gurkan var för söt. Döm den inte efter utseendet bara, den kanske inte alls är söt, den kanske bara smakar gurka. ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Mycket gott hos dig...chili gillar jag! Ju starkare desto bättre! Röd/svart chili "känns" het hi hi...
  Fina bilder du bjuder på!
  Ha nu en skön helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 12. Den randiga tomaten måste du visa bild på sen. Tänk att ha så mycket gott att njuta av som du har. Jag smakade på mina blåbär häromdagen och det dröjer nog inte länge innan jag kan plocka dem. Jag behöver emellertid inte leta upp någon 15 liters spann för det. Det räcker nog med en tekopp.

  SvaraRadera
 13. Har för mig att kornellbären är ätliga. Oavsett så är de vackra. Tomaterna mognar dåligt hos mig men gurkorna... de exploderar i antal och sorter. Visst är det underbart med skördetid.

  Carina

  SvaraRadera