torsdag 13 augusti 2015

Min hovleverantör har varit härSvampkungen har levererat. En timme i skogen efter jobbet.!!!

Fint plockade och behövde knappt rensas.
Tack Kalle! Fast jag tror inte att Kalle läser bloggar.

 

10 kommentarer:

 1. Jag har sett cirka tre kantareller - de växer på landet på kanten till stigen från garaget till sommarstugan. En granne berättade att folk gått som dammsugare på våra tomter och plockat svamp. Jag har sett spår i form av avbrutna prydnadsbuskar - inte alls roligt.

  Så underbart ni har det vid er sommarstuga. Det är så vackert och ser så rofullt ut. Och godsaker hittar ni både i vattnet och på land - härligt.

  Lavendeln är vacker - jag har några få här och där. Är inte färgen lite extra fyllig i år? Jag tycker de ser mörkare ut än de brukar vara.

  Mina små mattram-plantor har tagit sig. Det ska bli spännande att se nästa år om de klarat sig. I så fall ska jag följa ditt råd och klippa tillbaka dem, så att de blir låga marktäckare.

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Har inte en aning om hur svaptillgången är här på ön, vi äte rinte svamp. Jo, när vi bjuds på nått med kantarell eller champinjon - då kan det ibland vara riktigt gott. Nej, jag föredrar däremot det där med kräftfiske - jag bara är GALEN i kräftor. Och jag äter ALLT. Suger, tuggar på benen, verkligen frossar. Så jag kan inte vara med på kräftskivor för jag blir så ledsen när jag ser folk bara bryta av klor och stjärtar och kasta resten! *fniss*
  Tyvärr råkade vi ut för illasmakande gotländska kräftor för några år sen, så nu håller vi oss till dom färska turkiska. Kinesiska är inget goda och så har dom för hårda skal. I alla fall för att tugga på.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jag har också en hovleverantör, som kommer hem med svamp, färdigrensad. Kantareller är gott.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Det var en bra Kalle! Det är roligare att plocka än att rensa, men jag gör faktiskt gärna båda delarna.Fast rensningen kan ibland vara trälig.....
  Rosor, nej, vi har inte tillräckligt med jord här, så därför får senaste rosen stå i en stor kruka, jag har gett upp rosenträdgårdsidén.
  Och vår Pippikatt gör vad som helst, t o m smutsar ner sig lite, bara hon får äta det hon tycker om!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Vilken bra Kalle, skicka hit honom!
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 6. Visst är det bra att ah en alldeles egen leverantör som kommer med läckerheter även jag har en men det är en hon som heter Valda som brukar komma med Trattisar när det blir aktuellt.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 7. Härligt! Jag ska hälsa honom! 😄

  SvaraRadera
 8. Härligt med hovleverantör.. jag hade också en sån ikväll..vår fähusavbytare hade med sej 2 liter fina kantareller i utbyte mot 3 liter mjölk.. hoho..

  SvaraRadera
 9. Kom osökt att tänka på: Kalle, Kalle på Spången......vilken Kalle? Jo Kalle Kalle på Spången.....
  Vink vink vännen.

  SvaraRadera