söndag 9 augusti 2015

Simning i KalmarJaha, då har vi varit på simtävling igen. Jag är då som en panelhöna, det vill säga, det är jag som tar hand om väskorna. Fast jag har själv valt - att inte simma alltså.
De cirka 220 som simmade hade uteslutande våtdräkt. Det har flera fördelar. Det blir inte så kallt och de ger flythjälp. Dessutom slimmar de till figuren. Det sista låter ju lockande förstås.


Det simmas i en kanal och under trånga broar, det finns alltså en del som talar för att hellre passa väskorna.
 
Se så gräsligt trångt det ser ut.


Kalmar är en fin liten stad, med mysiga små hus och en fin park intill slottet.
Bland annat flera äkta kastanjer, den sorten man kan äta.

Solen sken och man hade det rätt skönt på land.

Två nya färger på dahliorna hemma har börjat blomma.

7 kommentarer:

 1. va fina dina dahlior är.. Nu har jag bestämt mej!! Inga dahlior nästa år,, om de inte börjar blomma..NU !!.. Bladen är ok o plantan också.. men inte en blomma.. Ifjol va ena plantan jättestor o inte alls nå blommor.. vad är felet?? jag har inte gödslat så mycket så det skulle va orsaken!..Nu har jag klippt gräset o det ser genast mycke bättre ut.. hihi.. Jag skulle också hålla i väskorna.. kan inte simma så därför.. hahah.. tror inte det skulle hjälpa med flytdräkt heller.. Är ju ingen badmänska alls så därför bryr jag mej inte heller att lära mej simma..ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle nog också hellre vilja hålla reda på väskor. Men fantastiskt duktigt av de som simmar.
  Önskar dig en fin ny vecka !

  SvaraRadera
 3. Så kul att se bilder från Kalmar. Jag har aldig varit där, men ska dit på onsdag så jag tackar och tar emot. Men jag tänker sannerligen inte bada i kanalen. Inte frivilligt i alla fall. Väskvakt är mera min grej.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Inte så dumt att sitta på landbacken och hålla utkik på dem som är duktiga i vattnet dessutom få var på en plats med vackra omgivningar.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 5. Så vackra foton både här och nedan! Kul att få se lite av Kalmar!

  SvaraRadera
 6. Åh så vackert det såg ut - och skönt! Jag skulle gärna ha simmat (utan våtdräkt - skulle aldrig fått på mig en), men så har jag tävlingssimmat som ung och älskar att bada.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Inte troligt att jag hade simmat in i det mörka hålet under bron oavsett klädsel. Hade definitivt hållit mig på land i sällskap av väskor och kamera. Verkar dock vara en sport som ökar.
  Glada färger på dahliorna!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera