måndag 24 augusti 2015

Kivik, Mandelmanns och Agda LundEn skön helg i Skåne i det vackra vädret. I Kivik närmare bestämt.

Kivik är en gullig ort i äpplets tecken. Hur kan så små och smala träd, bära så mycket frukt?


Mandelmanns trädgård har jag länge velat besöka. Den här gången blev det av. Gustav Mandelmann satt i entren och spritade bönor i lugnan ro. Ullen låg i gångarna som den skulle. En dillportal trodde jag, men det var bronsfänkål.
 I en av dammarna  skördade unge herr Mandelmann, en exakt kopia av sin pappa, vattenkrasse.

I det goda klimatet sov grisarna sött. Kivi, nektariner, aprikoser och fikon hängde på träd och buskar.

 


Plötsligt kom en skylt, Ulriksdals plantskola  upp. En annorlunda plantskola med mer udda växter, vilket intresserar mig.


Och Agda Lund då?. Jo, det var där vi bodde. Ett mysigt litet B&B. Frukost ute i stillhet i trädgården.


Egentligen var det ju inte Kivik som var huvudmålet med resan, men det tar vi nästa gång.14 kommentarer:

 1. Så mysigt! Vill hemskt gärna besöka Mandelmanns,men det har svårt för att bli av. Kanske läge för en utflykt när älgjakten startar, men då har de väl hunnit stänga.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Så mysigt! Vill hemskt gärna besöka Mandelmanns,men det har svårt för att bli av. Kanske läge för en utflykt när älgjakten startar, men då har de väl hunnit stänga.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Jag har inte varit i Mandelmanns trädgård, men dina bilder visar på att den är värd ett besök. Köpte du några annorlunda växter denna gången?

  SvaraRadera
 4. Mandelmanns trädgård minns jag från den trädgårdsserie som gick för några år sedan och det glömmer man inte för jag tyckte att de såg ut att ha det rejält mysigt något som Dina bilder berättar om också.Så det är klart att man skulle vilja se den på riktigt./Margareta

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig utflykt - man kan knappt tro att det är i Sverige som det växer så rara frukter.

  SvaraRadera
 6. Aha Agda LUnd har jag också bott på. Super fint och trevligt.
  Härligt med lite utflykt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Kärt återseende för mig att titta på dina bilder, jag har också gjort denna oförglömliga tripp. På Ulriksdals köpte jag merparten av mina japanska lönnar som fick åka de ca 35 milen hem till Göteborg mellan mina ben i bilen. Det var tider det! I sommar är det första gången på säkert 5-6 år vi inte har bilat i Skåne, såjag är nyfiken på fortsättningen.
  Ha det bra
  Marta

  SvaraRadera
 8. Ser alldeles underbart ut med så mycket fin frukt, vackra bilder.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig resa! Mandelmanns står på min önskelista och nästa säsong tror jag minsann jag ska ta tag i det.
  Och vilken cliffhanger det blev i slutet... hoppas få reda på fortsättningen inom kort. :-)
  Må så gott

  SvaraRadera
 10. Vilken fantastisk trädgård! Mandelmanns har jag läst om, men aldrig varit där... Nästa gång vi åker söderut åt det hållet så ska jag absolut göra ett besök!
  Fina bilder, men jag skulle gärna se collagen i större format... :)

  SvaraRadera
 11. Åh vilken skön liten tripp! Mandelmanns står på min önskelista, verkar vara en idyll!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 12. Visst är det underbara platser. Du har tagit härliga bilder av alla godsaker hos Mandelmann. Tänkte också på likheten. Var där helgen innan och bara njöt. Det blev inte ens några inköp på Ulriksdal - kanske skulle tagit temperaturen?

  Carina

  SvaraRadera
 13. Jag tar oftast livet med ett flin och en klackspark, även så nu även om jag någon gång i månaden gråter en skvätt i ett par minuter - men sen är jag glad igen! Som jag brukar säga; "Det blir inte bättre för att man deppar, snarare tvärtom!"
  Men...med det sagt så ska jag erkänna att jag är lite sur för att det inte blev något 70-årsfirande på fastlandet i år. Vi brukar ju alltid åka runt en vecka och i år hade jag ewn fantastisk resa inbokad och klar - och så fick man ställa in allt. DET var inte kul! Men nu ser jag fram mot november du gubben min fyller 75. Är mina sår hyfsat läkta då kanske man kan ta sig en liten tripp till nått lyxhotell på fastlandet..... Alltså har jag inga större önskningar, har lärt mig att njuta av dom små sakerna i livet!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 14. Tack för dina härliga bilder! Har själv en önskan att få besöka Mandelmanns. Och när du beskriver hur ditt besök var i bild och ord, ja då känns det verkligen som om det måste bli av. Nästa år kanske. Vilket mysigt B&B ni bodde på. Det ska jag också lägga på minnet.

  Ha det gott!
  Anita

  SvaraRadera