tisdag 8 september 2015

Falleri, fallera...Det var längesedan jag skrev något.
Ingen inspiration.
Litet tidsbrist - var i Skåne en vecka till exempel

I lördags tänkte jag skriva, men det blev inget då heller.
Jag tänkte skriva om Fallens dag, som infaller en gång per år. Då öppnar kraftverket alla luckor i Huskvarna och vattnet forsar fram med full kraft. Mäktigt!
Samtidigt har man ibland artister, ankrace och liknande. Och någon gång har jag sett att en lättklädd man suttit på en sten vid vattnet och spelat fiol.

Men det var skyfall hemma i lördags också. Det föll mig inte alls att titta på Huskvarnafallen.

Annars har jag fallit för mycket tyg. Det gör jag alltid.
En del har undrat vem jag syr så mycket till. Till egna och andras barnbarn är svaret. Och då och då blir det något till mig själv.
Lusten att sy infaller alltid.
Inte konstigt att allt annat faller i glömska.
Trädgården till exempel har nästan förfallit. Massor av bruna, blöta utblommade perenner. Fast igår föll en del för sekatören.

 Plommon och äpplen faller nu i mängder till marken.
Detta är dock grannens plommonträd.


 


Även vårt sharonträd har fällt sina frukter. De blev inte så stora, men åh så goda!


 Allt odlat faller dock inte. Tur är kanske det. Tänk att få en pumpa i mastodontstorlek i huvudet! De här har jag dock inte odlat. Det är våra vänner i Skåne som lyckats med dem.
Själv får jag bara de som är hälften gula och hälften gröna. Märkligt i och för sig.

Majs brukar jag inte odla, men i år har jag tio plantor och har fått en del majskolvar. Speciellt goda som de är, utan tillagning.
 Nu blev det iallafall några rader. Inget syväder ska det visst bli imorgon heller.
Då kanske resten av perennerna faller.


 

20 kommentarer:

 1. Mycket som faller hos dig ser jag. Jag är lite avis på dina sharonfrukter. Det är så gott! Har väldigt svårt och tänka mig att din trädgård har förfallit...den vilar nog bara upp sig. Inget syväder här heller i morgon...men kanske till helgen.

  SvaraRadera
 2. Om det som förfaller är som dina vallmokapslar, så är det bara vackert! Och även jag är lite avis på dina sharonfrukter. Har inte ens köpt några i år. Det kan jag som tur är göra något åt! =)

  SvaraRadera
 3. Ingen fara, man ska hinna leva också! Fina fallfrukter hos dig och sharon är ju lite exotisk och väldigt god. Tack för din rara kommentar också, den värmde :)
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder ! Sharon är jättegott ! Säkert väldigt nyttigt också. Jag håller verkligen med Hwitblogg att man ska hinna med att leva också. Det är viktigt.
  Och det där med bloggtorka känner jag igen. Jag är inne i en sådan jag också :)
  Man behöver ibland ta en liten kortare paus i sitt bloggande ibland.
  Tack för att du tittar in till mig, det sporrar mig :)
  Ha det gott !
  Kram

  SvaraRadera
 5. Roligt att du hittat tyg :) Tänk jag har toktröttnat på att sy, ingen lust alls. Men dina sharonfrukter... Jag har missat, vet att du sått frön, men odlar du inne eller klarar de sig ute? Jag älskar dem.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Åh vilka fina vallmokapslar. Vad härligt med lite skörd, majs har jag aldrig odlat men det kanske man skulle ge sig på, det är ju väldigt gott. Man måste tillåta sig att göra det man orkar och har lust med har jag lärt mig:) Roligt med lite syprojekt. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 7. Är väldigt glad när du skriver, för det är alltid något kul o intressant att läsa!Älskar dina vallmokapslar!!! Har inte heller haft så mkt tid för bloggande och lusten till det går ju upp och ned, men alltid trevligt att se vad du gör! Har också en stor vurm för tyger, men just nu ingen fungerande symaskin... Ha det gott! Kram /Mia

  SvaraRadera
 8. Måste vara en härlig känsla att äta egenodlad sharonfrukt. Jag känner hur snålvattnet börjar rinna bara jag tänker på det. Mumsigt antar jag. Bra att du gör det du tycker om och känner för, det är väl så det ska vara. Du är ju fantastisk på att sy det har vi ju sett bevis på flera gånger. Ha det fint.
  Titti

  SvaraRadera
 9. Tänkte att du kanske var bortrest... men då hade du istället annat för dig - att sy t.ex... bra att kunna göra det man gillar :)
  Den där sharonfrukten... ojojoj, så härligt saftig och god den ser ut!
  härligt väder nu... lagom varmt och hoppet lever att det ska bli ett bra svampår, trots sensommartorkan... Vi fick inte så jättemycket regn, sammanlagt runt 60 mm och det känns ju rimligt när det är fördelat på ett par, tre dygn.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Egenodlat smakar så gott, oavsett vad det är. Det blir inget syväder för dig idag heller, solen skiner så fint redan.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 11. Kan tänka mig att Sharonfrukterna smakade väldigt gott inget är som det man har i sin egen täppa,du är ju lyckligt lottad dessutom som har ett sådant fruktträd i Din trädgård.I bland kan man behöva stanna av en stund hösten kan även innebära att man tappar fart ett tag för att sedan få tillbaka den för att komma i gång med kreativa inslag.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 12. Mycket fall, vatten och frukter!
  Min trädgård ser inte speciellt inspirerande ut för tillfället. Jag har varit bort och min man håller på att renovera huset och gräsklipparen har gått sönder. Så så är det här.

  SvaraRadera
 13. Sharonfrukt måste jag verkligen prova. Det ser jättesmaskigt ut! Och förresten tycker jag att det tillhör årstiden att trädgårdar förfaller lite. Det liksom blir så när sommaren lider mot sitt slut. Här är det på väg att bli djungel...
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 14. Så roligt att få se sharonfrukterna! Smakar de annorlunda än de man köper?
  Här är det inte heller så mycket trädgårdsinspiration. Det finns inte jättemycket att göra just nu. Och i morse var det inte mer än 2,6 grader. Funderar på om jag borde täcka några växter i natt eller om jag ska chansa. Har ingen lust att springa omkring med filtar.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 15. Oh sharonfrukt, nu längtar jag till Mallis! När vi kommer ner (om vi kommer ner) i december då är det säsong där.
  Såklart att man inte kan ha inspiration alltid.
  Må gott.
  Maria

  SvaraRadera
 16. Å, vad jag gillar dessa extra svulstiga vallmofrökapslar. Här finns det bara smalisar nämligen. Tycker minsann det hänt en hel del hos dig. Sharonfrukten får det att vattnas i munnen!
  Pumporna så fina. De behöver mycket ljus och värme. Ofta planterar man för tätt så att de blir färglösa under bladmängden. I år har jag 80cm mellan plantorna och två meter mellan raderna. Funkar hyggligt.
  Kan tänka mig att det känns som en skattkammare med alla fina tyger. Jag syr ju inte så mycket precis, men kan ha den där känslan av att jag vill kasta mig över en ny idé eller ett nytt projekt. Ofta är det materialet som inspirerar.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 17. Det är likadant här, inspirationen har inte varit stor precis - men jag kommer nog snart igen!
  så länge får jag njuta av er andras bloggar, inte dumt det heller!!
  Kram
  Susie

  SvaraRadera
 18. Älskar att äta majs direkt ute i trädgårdslandet. Lyckost dig som kan sy. Det kan inte jag. Är så imponerad av de som kan.
  Sharon vilken grej! Det skulle jag vilja testa.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 19. Hi, hi vilken skönt och underhållande inlägg om allt som faller. Det föll mig i smaken! ;) Kram Eva

  SvaraRadera
 20. Har inte varit speciellt bloggaktiv heller i sommar. Men nu har jag läst ikapp hos dig. Det här var ett underbart inlägg som fick mig att skratta.

  /Anita

  SvaraRadera