fredag 11 september 2015

Sensommar


En del kallar det indiansommar eller Brittsommar. Det passar mig alldeles utmärkt. Sensommar är det iallafall.
Det är  fuktigt på morgonpromenaden, men solens strålar kommer tidigt.


I rabatterna är det nu nästan bara kärleksört och sköldpaddsört som blommar.
Och så några stockrosor, som jag tycker om. Det jag inte gillar med dem, är att de lägger sig ner tvärs över gången. Det är varken vackert eller praktiskt. 

 

 


Och även om fjärilarna kom sent, så finns det nu i massor.


Amiral

Nässelfjäril


Skogsgräsfjäril


Påfågelöga
Karminspinnare.

Pärlemorfjäril - tror jag

Sorgmantel - men en sorgligt dålig bild.

                Ännu en dag att njuta av det sista av sommaren.

21 kommentarer:

 1. Så många olika fjäril ser jag inte i min trädgård. Det märks tydligt att vi går mot höst nu. Faktiskt ganska skönt det också.

  SvaraRadera
 2. Så många vackra fjärilar .Dagarna har varit underbara nu ett tag.Hoppas vi får fler .
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 3. Oj, så många vackra fjärilar du stött på. Här i stan får vi hålla tillgodo med nässel och påfågel. Sensommaren har bjudit på en fantastisk vecka. Ljuvligt!
  Trevlig helg
  Milla

  SvaraRadera
 4. Oj, så många vackra fjärilar du stött på. Här i stan får vi hålla tillgodo med nässel och påfågel. Sensommaren har bjudit på en fantastisk vecka. Ljuvligt!
  Trevlig helg
  Milla

  SvaraRadera
 5. Oj, så många vackra fjärilar du stött på. Här i stan får vi hålla tillgodo med nässel och påfågel. Sensommaren har bjudit på en fantastisk vecka. Ljuvligt!
  Trevlig helg
  Milla

  SvaraRadera
 6. Så många fina fjärilsbilder! Karminspinnaren var en söt liten gynnare, tror inte jag sett den tidigare. Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder på vackra Fjärilar nu går de bättre att fota dem då de börjar vara lite grann mindre" fladdriga" än de är på försommaren så nu kan man passa på och föreviga dessa naturens vackra underverk./Margareta

  SvaraRadera
 8. Karminspinnare och skogsgräsfjäril ser man väl inte så ofta i trädgårdarna... det är verkligen en fröjd med alla fjärilar. Här är det mest amiraler just nu, stora moln av dem.
  Bässelbilden också så fin. Har en svaghet för detta 'ogräs'.
  Önskar dig trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 9. Äntligen såg jag några fjärilar hos mig, det har varit glest mellan besöken. Fina bilder, och stockrosorna är fina, den mörka har jag sått i år, så jag hoppas få se den blomma nästa år.
  Hoppas på fortsättning på det fina vädret.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Fjärilar är ju en fantastisk färgklick i trädgården. Kul att de kommer fast det mesta blommat över. Kan tipsa om solhatten om du vill ha sen blomning och fjärilsmagnet. I alla fall påfågelsöga, nässelfjäril och pärlemorfjärilen älskar solhattarna hos mig. Temyntan som jag drev upp från frö med tanke på fjärilar blommar också, men den lockar inte alls insekterna som jag trodde. Fjärilar är kanske som vanligt folk, har man att välja på så går man på det godaste. ;D
  Ha en fin helg!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 11. Kan tänka mej att Brittsommar passar dej!
  Vilka vackra bilder du bjuder på!

  SvaraRadera
 12. Så många vackra fjärilar du har lyckats fånga på bild! Det ser fantastiskt somrigt och härligt ut. Nu måste vi passa på att njuta av sensommaren/indiansommaren/brittsommaren så länge det går!
  Må så gott

  SvaraRadera
 13. Oh, vilka fina fjärilar! Och tänk, sorgmantel såg jag ffg i mitt liv i förra veckan, jag hade så klart ingen kamera med mig, men jag vart alldeles uppspelt, dom är ju så vackra med den ljusa kanten!
  Ja, sensommar är det, och en favoritårstid för mig, jag tycker så mycket om den klara höga luften vi har nu.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Nu blir jag avis! Jag har inte sett en sorgemantel sedan jag var barn.
  Min favorit fjäril.
  Tack för att du visar så jag vet att de finns kvar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 15. Så söta fjärilar och ja nog kan en sensommar vara vacker, det visar du med dina bilder!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 16. Bara sommaren förlängs så får den kallas vad den vill....;)
  Vilka underbara bilder....så många härliga fjärilar...!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 17. Härlig tid nu med soliga och lagom varma dagar :) Många fina fjärilar hos dig... fina bilder! Den blommande nässlan är bara såå fin!

  Svar angående blomkålssvampen... jag gillar den knaperstekt... bara salt, ingen peppar, då den är ganska kryddstark i sin egen smak. Tycker den är god även i sås och som stuvning... om du tänker leta efter dem, så ska du leta runt stammar eller på gamla stubbar av tall... gamla tallar!
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 18. Även här kom dom till slut, fjärilarna) Så fint du lyckats fånga dom! När jag ska fotografera dom så hinner de fladdra iväg till nästa blomma....
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 19. Nja, jag brukar inte kalla min make för roundup ;) Det var hans eget påhitt. Blir nyfiken på vad du kallar din när det inte kan skrivas i text :D

  Jösses vilken cool fjäril, tänkte jag när jag såg den nedersta bilden. Blev så avis på dig som har sådana exotiska fladderfän där hemma. Men så såg jag att den var fejk ;) Tänk om den hade varit på riktigt :D

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 20. Karminspinnaren vaer otroligt vacker, men jag hann se att det var en konstgjord på sista bilden innan jag föll i lovord! *fniss*
  Och du har alldeles rätt (TACK för hjälpen), det är en Aronia - iaf så tror jag det till 99%. Jag har ju t.o.m. haft en sådan i Stockholm, men den här var inte en buske. Den var så gammal att den förvandlats till ett litet träd.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 21. Så klart att det heter Brittsommar :) Vilka härliga fjärilsbilder. Dom verkar finnas överallt den här sommaren. Du har flera sorter som jag inte sett, karminspinnare och skogsgräsfjäril. Riktiga snyggingar. Jag har också några sorgliga bilder på sorgmanteln. Den verkar lite svårfångad på bild ;)

  Nu ska jag titta vidare hos dig.
  /Anita

  SvaraRadera