söndag 18 oktober 2015

Berg och dalar Etapp fyraLudwig II av Bayerns Bed & Breakfast (eller Zimmer frei borde det heta)  -  är det inte. Så tyvärr kunde man inte bo här. Annars hade det varit sagolikt.

Slottet Neuschwanstein ligger i Fussen, Bayern. Vädret var inte så bra och därför blev  bilderna litet oklara.
 
Rätt skaplig utsikt från ett av fönstren. Vid klart väder vill säga.

 Neuschwanstein började byggas 1869 och det var kungen Ludwig den andre av Bayern, som lät bygga det.  Han lät även bygga ytterligare två slott och han växte upp i ett tredje slott, som man ser från Neuschwanstein.
Ludwig II föddes 1845 och dog 1888. Han var besatt av Wagner på flera sätt och mycket av utsmyckningen i slottet handlar om Wagners verk.
Han ansågs  galen och dog under mystiska omständigheter. Han och hans läkare var på promenad  och  hittades  båda drunknade i en sjö.
Slottet lät han bygga för att kunna vara där i lugn och ro. 

Och det blev inte ens klart innan han dog och nu är det en av världens turistattraktioner. Massor med busslaster kommer dagligen. Ingen lugn och ro där.

Neuschwanstein lär ha stått modell åt Disneys Törnrosaslott.


13 kommentarer:

 1. Det landskapet väcker fantasin och ett slott på varje sluttning känns helt naturligt. Att Disney hämtat inspiration här förvånar inte heller.
  Vackra bilder, men nu är jag nyfiken på ert växthus. Vad blir det? Hur har ni tänkt? Bilder, bilder, bilder, vill jag gärna se!
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vi var där för några år sedan, verkligen ett riktigt sagoslott.
  Att bo där i ett av tornen på semestern hade ju varit läckert.
  Ha det gott!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen ut som ett sagoslott. Är där en hög häck runt ikring också? Vilken intressant resa du varit på. Måste vara kul att titta på alla foton nu när ni är hemma igen.

  SvaraRadera
 4. Härligt att komma ut på resa. Ser så himla fint ut.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Vilken resa Ni har varit på och vilka otroligt vackra slott man kan bara förundras över hur de kunde bygga sådana på den tiden de hade ju inte den teknik vi har i dag.Härliga bilder på vackert landskap.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det där slottet skulle jag vilja se. Det är hans finaste. Jag har varit på de två andra, men det var väldigt länge sedan. Bayern är så härligt och maten så god! Blir riktigt sugen på att åka dit när jag ser bilderna. Så roligt att se vinodlingen. Trodde inte att stockarna brukade vara så höga att man kan gå under dem. Ljuvligt :D

  Vad är det för ett växthus ni har köpt? Blir så nyfiken. Och varför byter ni?

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
 7. Ser helt sagolikt ut... inte konstigt att Törnrosas slott inspirerats av det här slottet... så vackert!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Man blir stum av beundran inför alla vackra slott och natur som finns i vår omvärld.
  Väldigt fina bilder trots vädret.
  Önskar dig en en fin tisdag !

  SvaraRadera
 10. Grrrrrr, nu har jag precis läst två andra bloggar och nu din och båda har ni varit dit jag vill!, en hade varit på Irland, dit vill jag och har varit på väg men det blev förhinder. Sen snubblade jag in på en blogg där det var Garda sjön och så kommer jag hit och det är Como......vad gör jag här hemma? Men det är så roligt att läsa och titta på bilder, jag spar det liksom som om det är resereportage som jag kan ha som tips för framtiden!
  Ja, det var en tragisk figur den där Ludwig II, men låta bygga fina "hus" kunde han. Och Disney var tydligen runt och kikade på slott i Europa! Det gjorde han rätt i!
  Jo, aha, Hello Kitty, jag trodde det var skrikrosa färger, apropå mina överkast i sovrummet!!! Och det är "dågg", hund alltså, jag menar!!!
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig resa!
  Roligt att läsa.
  Sköt om er.
  Marta

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Hej, Spännande blogg. Tyvärr kommer jag med tråkig grej här kommentaren från Mia är text som är stulen. Hon är en bloggare som stjäl texter från de bloggarna som hon lämnar en kommentar hos. Även denna texten är stulen.

  Finns det en möjlighet att du kan ta bort kommentaren från din blogg, för att inte sprida vidare det som hon har stulit?

  Ha en fantastisk dag

  SvaraRadera