söndag 25 oktober 2015

Rödingens dag



Idag är det  rödingens dag, lokalt. Då leker rödingarna inne bland stenarna helt nära stranden, så det är lätt att se dem. Dessutom är det riktigt röda, så de gör skäl för sitt namn.

Dock såg jag bara tre stycken, så jag ägnade mig åt att fotografera vackra höstfärger istället.






 








 

13 kommentarer:

  1. Jag måste säga, att du lyckats fånga det allra bästa av hösten i dess vackra prakt. Snyggt fotat rakt igenom. Rödingarna får du titta på en annan gång i fler ex kanske :)
    Ha en fortsatt fin söndagskväll !

    SvaraRadera
  2. Åh, det hade jag inte en aning om. Fast här blåser det så pass så det hade nog varit svårt att se någon fisk. Om det blir vindstilla någon dag så ska jag nog ge mig ut och kika :D Dina bilder är hur som helst väldigt fina! Hösten är underbar!

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  3. Väldigt fina höstbilder! Vi har många träd som är helt kala nu, och det ser lite trist ut, förståss. Påminner alldeles för mycket om den kommande vintern.

    SvaraRadera
  4. Det gjorde du rätt i att fota omgivningarna i stället för det blev jättefina höstbilder./Margareta

    SvaraRadera
  5. Åh, jag älskar höstfärger! Nu har jag förstorat alla dina bilder och njutit. Och tre rödingar var väl ändå inte dåligt.

    Ha en fortsatt bra vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
  6. Så fint med dessa färger i naturen nu... och du har verkligen lyckats fånga det vackra med din kamera!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svar angående. antalet hästar - visst är de två som står huvud vid svans och viftar bort flugorna åt varann :)

      Radera
  7. Men så fint ni har det med massa löv... här finns inga löv mera...;(( Fina bilder å..
    Nej jag har INTE rivit opp nått på sjalen , hade bara stickat så lite. Jordprov måste alla bönder ta,,el alla som har mark!..Och det skall tas med 5 års mellanrum, men har man mycket åkermark..så har man kanske inte tagit på allt samma år, förstår du? då blir det ju att man måste ta nästan varje år.Vi har lite över 100 ha ,men hur mycket ha det skall tas på iår vet jag inte..men säkert ca 40 ha.Kramar

    SvaraRadera
  8. Ohhh, ni har röding hos er! Så gott! Vi fiskade våra livs första regnbåge i söndags, men det är ju inte riktigt samma sak, men det var gott i alla fall. Vilka härliga vattenbilder.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Vackert, så vackert...ja nu är färgerna sprakande du!
    Varm höstkram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
  10. Underbara höstfärger och jag är tacksam för dina härliga bilder så det gör inget att du bytte fokus alls. Röding var längesen jag både åt och lagade.

    /Carina

    SvaraRadera