fredag 5 februari 2016

Årets nyhetÄnnu ett fototema. Och det går jag nog bet på.

För mig blir tomaten Vilma årets nyhet, som jag läst så mycket om. Vilma och hennes ännu mindre systrar har tittat upp. De ser dock för emliga ut. Kan det verkligen bli något av dem?

 En ny liten växt har jag köpt. En liten kruka med en lökväxt som enligt etiketten heter Ornithogalum balansae. En lökväxt som är släkt med Aftonstjärna, vilket man ser. Men den här ska bara klar zon 2. Det är det ju inte ens i växthuset.

Annars är väl årets nyhet min symaskin. Den är väldigt dominant. Sänk pressarfoten, höj nålen, rensa under stygnplåten, byt nå, maskinen är inställd på tvillingnål och så vidare. Och så klagar den på tröttheten. 
Och jag är så mjuk i tonen - nej föresten, jag säger inget. Jag bara suckar högljutt. Men snart får jag ta till brösttoner!!! 

Andras nyheter ser du hos Bland Rosor och Bladlöss.


16 kommentarer:

 1. Haha! Ni har ett speciellt förhållande du och din symaskin. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Ni blir nog vänner snart, skall du se.
  Trevlig helg! Marika

  SvaraRadera
 3. Vilma har jag läst mycket bra kommentarer om så jag hoppas att du fram i höst skriver om hur fantastisk hon blev. Sådderna ser väl lite ämliga ut i början :) Men symaskinen... hua ;)

  Carina

  SvaraRadera
 4. Vore kul att få vara en fluga på väggen och lyssna på när symaskinen pratar med dig.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 5. Trägen vinner Ni kommer på sikt att bli vänner du och Din symaskin tänk så mycket fint som kommer att bli med den till slut.Blomman du har köpt den var söt håller tummarna att du får glädje med den.Önskar Dig en fin helg/Margareta

  SvaraRadera
 6. Den symaskinen skulle jag få mardrömmar av!
  Vilma växer säkert till sig tills det blir dags för omskolning...
  Fin blomma... säkrast att den få bo inomhus.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Jag tror också att tomatskotten nog kommer att växa till sig med tiden och sen får du skörda och njuta av goda tomater.
  Blomman du köpte var väldigt vacker.
  Önskar dig trevlig helg ! /Marie

  SvaraRadera
 8. Du ska vara glad att du fått upp något ur de små krukorna för då har de ju chans att växa till sig. Jag har inte lyckas få upp nåt alls ännu. Så i helgen ska de få en madrass av värmedyna :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Än så länge har jag inte köpt eller sått några frön till växthuset. det slutar nog med att jag får tigga till mig några från mina vänner och/eller köpa några färdiga plantor! Men jag ska ju inte ha så mycket annat än en massa blommor i år, får som nybörjare ta det lite lugnt.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Visst är det helt otroligt när man ser de där små svajiga knopparna sticka upp sitt huvud ur jorden. Att det kan bli stora, goda tomater av något så rangligt är svårt att tro. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Tomatene er så livskraftige, at det går nok bra!
  Hm, kanskje 'Vilma' er en sort jeg må sjekke nærmere?

  SvaraRadera
 12. Vissa tomater är små i början ;) Låter som en nyhet med pratande symaskiner ;))
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 13. Spännande nyheter, hoppas det blir goda tomater!

  SvaraRadera
 14. Precis så såg mina Vilma ut förra året och dom blev så småningom väldigt kompakta, kraftiga och fina. Men i år satsar jag på andra sorter. Köpte en del på Madeira och jag kan ju inte ha för många. Ler när jag läser om dig och din symaskin. Hoppas den skärper sig, så här års drabbas ju många av trötthet så det kanske går över när det blir lite ljusare ;)

  Ha en bra vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 15. Vad har du för zon hos dig? Jag ska ha zon 2, men tror att det är en rätt utsatt och kylig zon 2.

  Mina whippersnapper har också tittat upp. Ska snart sätta om de i större kruka. Ska nog passa på att så Vilma också. Hon är trevlig :D

  Kram
  Linda

  SvaraRadera