onsdag 17 februari 2016

Det våras i garaget.Ute är det fortfarande rätt grått och bistert.
I garaget är det inte heller någon värme, men litet tillskottsljus iallafall. Och det hjälper!


Jag tror att det är en liten oliv från frön. Det grönskar iallafall.  Och det andra är mullbär, också från frön. Jag får nog anlägga en liten mullbärsdunge, för jag har flera små buskar.. Fast jag vet inte riktigt var.

                                                                                            Physalisbladen  börjar komma.                                                                     
Till och med ett bär. 

Pelargonerna blommade länge, länge. Och nu börjar de nya skotten komma.
Kapokträden (två) har tappat alla sina blad, men stammarna ser livaktiga ut. Ett kapokträd blir tydligen ca 60 meter högt. Hoppas det kan bli blommor innan det blivit så gammalt.


Hjärtvalnöten har fått massor av veckade blad. Ska jag våga plantera ut den i någon rabatt?


 Det är faktiskt litet grönt i toppen, men annars ser det rätt ynkligt ut. Det är ett pyttelitet skott av tulpanträd som följde med hem från Italien i höstas. Det har övervintrat i växthuset, där det är minusgrader.

Så det går litet mot vår iallafall inomhus. 

19 kommentarer:

 1. Härligt med spirande grönska! Må så vara att det är inomhus!

  SvaraRadera
 2. Oj, jag är så imponerad av din samling mer tropiska växter, det är så spännande att du får det att gro! Vet inte om jag berättat när jag samlade fröer på mer sydliga breddgrader för många år sedan, jag sådde och sådde och läste på och stratifierade fröerna efter konstens alla regler.....vad kom då upp? Jo en solros! Det var min karriär i den branschen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Du är fantastisk med dina medelhavsväxter och en mullbärsdunge låter som en dröm!
  Intressant att ert växthus inte heller är tätt. Det är alltså gummilisterna som ska krympa in och täta mellan aluminiumprofilerna. Jag ska inte heller sitta i mitt, men använda det som arbetsplats och förstås odla. Just precis där största pölen är i mitten hade jag faktiskt tänkt kosta på mig ett litet bord med plats för stilleben. Man får inte glömma skönheten.
  Eftersom era lister inte heller "satt sig" så kan man ju inte enbart skylla på min verandautbyggnad. Ger gummilisterna en månad till sen får leverantören fixa till det, annars hänger jag ut dem.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Hjärtvalnöten har ju fina blad med, men de slår inte själva nöten. Så många medelhavsväxter du har. Klarar de verkligen av att stå i ett kallt garage? Du kanske pysslar om dem lite extra där.

  SvaraRadera
 5. Oj vad mycket kul du har! Hur fick du tulpanträdet att överleva i ett kallt Som du förstår suger jag i mig alla upplysningar vad gäller växthus.
  Idag har vi varit ute i trädgården och satt upp ett snöre för att se exakt vilken storlek vi ska ha. Det blev 305 x 458 = 14 kvm - alltså det jag sett ut från början. Men med den nya katalogen så kunde man ju inte låta bli att drömma. Först var jag inne på ett som var 536 cm långt, men det blev inte bra mot väggen. Sen mätte vi lilla altanen som kändes ganska lagom, den var 245 cm djup så då var jag inne på ett som bara vara 230 djupt, men det kändes trångt när jag stod där mellan repen..... *fniss*
  Mden nu så är det alltså bestämt!!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Det är inte alla som har såna rariteter i garaget.Hoppas de klarar sig.
  Ha det fint!
  Titti

  SvaraRadera
 7. Otroligt vad det växer hos dig. Spännande med ovanliga sorter.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Spirar fint där i ditt garage! Kör på nu och sätt fart på våren!
  Ha en fin dag och stor kram till dig...
  Titti

  SvaraRadera
 9. Vad roligt det är när man ser att växterna fortfarande är vid liv när vintern övergår till vår.Du har så spännande växter dessutom.Önskar Dig en bra fortsättning på dagen/Margareta

  SvaraRadera
 10. Oj vad det växer hos dig! Spännande med dina olika exotiska växter! Nästan alla mina pelargoner och fuchsior strök med när det frös i överhuset, men det lilla olivträdet tror jag klarade sig. Det och en vildpelargon, men inte mycket mer.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Njuter av dina fina bilder, snart kommer det att grönska ute i både trädgård och natur.
  Ha det gott.
  Annika

  SvaraRadera
 12. Mullbärsdunge låter ju helt fantastiskt. Skall köpa mig en sådan buske i år tänkte jag.
  Det var skickligt att lyckas med det tycker jag.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Våren börjar inomhus!
  Intressant med mullbären.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 14. Wow så frodigt ditt garage är! Och som vanligt en massa roliga växter. Underbart skönt att se att grönskan är på väg, då är nog inte våren långt borta.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 15. Ljust och svalt verkar vara populärt. Mina pelargonior klarade sig inte, de fick en frostkyss i höstas, jag slarvade. Men fuchsiorna klarade samma kyss och visar nu livstecken. Jah känner därför igen glädjen över försiktig grönska i garagevärmen. Lycka till!

  SvaraRadera
 16. Men så mycket spännande som är på gång hos dig! Jag hade tänkt så lite frön idag, men fastnade totalt i bokföringen. Inte alls lika roligt!

  SvaraRadera
 17. Så mysigt det måste vara ute i ditt garage med allt detta som gror. Ha en fin lördag! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 18. Jag tror att garagen skapades för att man skulle kunna ha växter i det :) Tänk så mycket du drivit upp från frö. Oliv, det har jag aldrig tänkt på att försöka med. Kapokträd såg jag på Madeira och jodå, dom var väldigt höga.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera