lördag 16 april 2016

Åh vad jag har bläddratJag har massor av trädgårdstidningar. Man kan inte säga att jag samlat. Men jag har ju inte slängt dem heller.

Nu har jag bläddrat igenom dem en sista gång, för att sedan avyttra dem på något sätt.

Visste ni att Allt om trädgård började komma ut 1993?  Dom har jag. Sedan har jag många andra årgångar, dock inte alla.
Så är det Din trädgård, Hus och Hem trädgård och Allers trädgård.

Det finns så mycket att läsa och mycket fina bilder.

 Så vackert! En bild jag tycker mycket om.


 

 
Vilka rötter en del av våra mest oomtyckta ogräs har. Inte konstigt att det är svårt att bli av med dem.

Detta är ett ogräs som jag har i denna trädgården, men ej haft någonannanstans. Det sprider sig lätt. Då man tar det i handen, sprätter det till i handen, av små frön. Annars har det väldigt grunda rötter, men blir lätt en matta om det får hållas.

 Ingen bra bild, men detta är en pepparrot. Vi köpte en bit, som vi hade i matlagningen. Men resten bara låg. Tills jag satte den i en kruka med jord. Den har tagit sig bra, fast jag vet inte vad jag ska göra med den.
Pepparrot kan också bete sig som ogräs om de trivs.

På tal om mat..
 Jag har dessutom ett års prenumeration på Allt om Mat från 1974. Oj vad man samlar. Eller rättare sagt - vad man inte kastar.

 Från det ena till det andra. Nu blommar persikan, under sitt skärmtak.


16 kommentarer:

 1. Jag köper (nästan) aldrg trädgårdstidningar längre, jag har insett att det inte är något nytt under solen. I stället plockar jag fram och bläddrar i gamla ex ibland för inspiration.
  Vad ska du göra med dina? Lämna till second hand?

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Samlar gör vi de flesta av oss även jag har Allt om trädgård men jag har haft den i perioder.I vinter när vi hade minus 30 grader kallt så satt jag framför brasan och gick igenom dessa gamla tidningar och sedan har min väninna fått dem då är vi åtminstone två som läst dem.Så vacker persikoblomman är.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken samling och riktiga rariteter ju! Jag har också HÖGAR av gamla tidningar hi hi...bra att ha du vet!
  Ha en skön lördag...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Jo jag kommer ihåg de där första årgångarna av AoT. Prenumererade några år tills jag kom på mig med att veta i förväg vad numret skulle handla om. Genom åren har de rensats ut också. De enda jag har kvar är trädgårdsamatören. Vet inte om det är för- eller nackdelen med att flytta :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Jag är inte alls förvånad att du har så många trädgårdstidningar. Du är den enda person jag känner som har så många olika och annorlunda växter...och dessutom får dem till att överleva år efter år. Det är sånt jag bara kan fantisera om. Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Jag gjorde mig av med mängder av tidningar i vintras. Insåg att jag aldrig tittade i dem. Allt om trädgård känns som nästan samma visa från nummer till nummer och börjar bli rätt tråkig. Har prenumererat i omgångar, men nu har jag upptäckt att den finns i bokbussen om det är något jag vill kika på.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. Vilken samling! Jag hade en hel massa gamla tidningar - både trädgård och annat ... det tog emot, men sen gjorde jag slag i saken och kastade allihop. Efteråt kändes det väldigt bra :)
  Härligt med ditt blommande persikoträd!
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Ha, ha - jag känner igen det där med att man inte samlar, men att man inte slänger!
  Jag har - försökt - sluta med trädgårdstidningar och faktiskt gjort mig av med en hel del. Men rariteterna som ett par engelska som jag tidigare prenumererade på, dom har jag kvar och Trädgårdsamatörernas medlemstidning och en del andra. Men "samlingen" fylls hela tiden på för att jag ibland inte kan låta bli att köpa mig en tidning när det som är på framsidan är intressant. Men annars kan man ju faktiskt bara gå tillbaka och läsa dom gamla!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 9. Vilken samling du verkar ha! Men visst är det svårt att göra sig av med härliga tidningar. Jag gjorde en stor röjning bland mina nyss och klippte ur de artiklar som var mest intressanta och nu t o m hittar jag vad jag vill ha.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 10. Vårbäcken var ju helt magisk och mycket klokskap ryms i alla dessa tidningar. Hade önskat mig ett register över artiklar en gång per år med hänsvisning till vilken tidning det publicerats i, så kunde man haft ett litet uppslagsverk. Kul med pepparroten!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 11. Vårbäcken minns jag faktiskt! Undrar om jag inte t o m klippt ut bilden och har den i en av mina pärmar. Har haft så många tidningar genom åren, precis som du, men haft som projekt att göra mig av med dem under ett par vintrar nu och det har gått bra. Nu finns ju allt på nätet och hittar man nåt så är det ju bara att spara. Inte som tidningar, men dom bara låg och låg här i stora högar! Det kändes rätt bra när dom väl var borta.......
  Gräset, ogäräset, det kallas container-weed därför att det väldigt lätt etablerar sig i containerodlingar. På svenska kallas det bergsbräsma, Cardamine hirsuta, och är ett elände. Men å andra sidan, dom är lätta att dra upp. Om man gör det innan dom satt frön! Fast själv kallar jag det sprättgräs och jag borde gå ut och ta bort massor som jag just såg att vi har!
  Men det är inte så inspirerande väder här idag, så jag hoppar det och gör något roligare i stället!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. vissa större loppis tar emot, kanske har du nån kompis i närhet. Jag har sparat intressanta artiklar i en pärm.

  SvaraRadera
 13. Nu skiner faktiskt solen hos oss. Jag har satt ut små plantor av plocksallat från växthuset på prov - några i vanlig pallkrage, några i drivbänk. Tyvärr hittade vi också den första mördarsnigeln ... grrrrr :/

  Ha en fin kväll!
  Linda

  SvaraRadera
 14. Så kul att din persika har slagit ut! Här är vi lite efter, men vi har inget skyddande tak över vårt.
  Önskar dig en fin vecka! Allt gott!

  SvaraRadera
 15. Jag har slängt friskt av alla dessa tidningar. Numera kan man ju låna dem på biblioteket.
  Så vacker persikoblommen är!

  SvaraRadera
 16. Känner igen det där med att inte slänga tidningar. Men jag har ett system nu. Jag sparar innevarande år plus föregående år. I januari varje år sätter jag mig och bläddrar igenom föregående år som nu blivit föregående, föregående. Ibland hittar jag något som jag vill spara och då river jag ut det, lägger in i en plastmapp och sedan in i en pärm. Men nu börjar pärmen också bli välfylld. Fast det jag har satt in där läser jag faktiskt och använder mig av så det funkar rätt bra. Men ... många tidningar blir det!
  /Anita

  SvaraRadera