torsdag 21 april 2016

Fortfarande en fantastisk historia


13 10 09 skrev jag om en historia som blivit musikal. Jag hade så gärna velat se den. Och har sedan dess hållit utkik efter den.

Om hårfrisörskan från Malmö, som duperade folk och så småningom åtalades hon. Men egentligen hade hon inte fått så mycket ekonomisk vinning av sina fantastiska lögner.

 Om hårfrisörskan Solveig, som kallade sig Carmencita Rockefeller.

Och nu har jag äntligen sett den. 
Vi fick åka till Stockholm igår och såg den på en liten teater.

Carmencita Rockefeller som var släkt både med Rockefeller i USA och barnbarn till kejsaren i Japan. Hennes bror Bing Rockefeller och hon levde ett fantasirikt liv i sju år med societeten. 
Hon var både hjärnkirurg och hade opererat Brezjnev med framgång och var cancerläkare och hade kommit långt i forskningen på ett läkemedel som botade alla cancerformer. Och så vidare.

Egentligen hette hon Solveig Johansson, hårfrisörska i Malmö,  och "brodern" (som var hennes man) Bengt levde på lögner och åtalades i Malmö 1981. Det hade börjat som en lek, men när de såg hur lätt det var, fortsatte fantasierna.
De hade inte haft så stor vinning av lögnerna, så straffet blev inte så högt. Åke, en man som förälskade sig i Carmencita, fick dock betala 25000:- för det "adopterade barn" de hade.
Det hade varit roligt att prata med henne. Hon lever fortfarande och lär vara 72 år.
 

Dagen idag, hängde vi på låset till Trädgårdsmässan i Älvsjö.
Där gick vi runt några timmar. Med lista på önskemål om växter.
Tyvärr hittade jag bara ett av önskemålen.


Den här Alsobian hittade jag en liten, liten , liten kruka av. Men överlever den bara så.

Dessutom köpte vi en Fjärilsranka, som är en bärbuske som är klättrande.

Man kunde ju också lyssna på litet föreläsare. Vi lyssnade på om potatis och om växter som är "omöjliga".
Det resulterade i en bok, som jag tror passar mig perfekt.

 
Köper man en bok får man den signerad, fast jag fick slå upp vad det betydde: Lycka till! betydde det.

Annars fanns det mycket möbler, mat och kläder, förutom växterna. Enligt mitt tycke för litet av växter.

 
Men visst fanns det inspirerande kläder.

Och riktigt trevliga dagar i Stockholm. 


16 kommentarer:

 1. När jag bodde i Stockholm var jag alltid på trädgårdsmässan. Var t.o.m. där som utställare med bonsaisällskapet. Då brukade jag och min kusin alltid komma hem med hela bilen full av roliga saker, men med tiden - när den flyttades till Älvsjö och jag bodde mitt emot på andra sidan Huddingevägen och verkligen hade det bekvämt. kunde gå fram och tillbaka, men då började mässan förändras. Det blev mer en mässa för tingeltangel.....så till sist slutade jag att gå dit t.o.m.! Men man kan ju göra en massa annat kul i Stockholm, som du tydligen gjorde. Vilken historia.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Så du var här i stan idag! Jag tänker gå på mässan imorgon, brukar åka dit på morgonen innan det blir för mycket folk. Får se om jag tycker detsamma som du!
  Nu ska jag läsa ditt inlägg om Carmencita - henne hade jag aldrig hört talas om!

  SvaraRadera
 3. underbara klänningar, lycka till med odlingarna ♥ mn

  SvaraRadera
 4. Vad spännande med en klättrande bärbuske.Vilken spännande historia om Carmencita otroligt att man kan dupera folk på det viset.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Ljuvliga kläder som det måste vara kul att få se 'live'. Att odla det omöjliga låter spännande och kanske gör ett Lycka till det där lilla extra :)

  Historian var spännande och jag undrar ju hur man lyckas leva så i fantasin. Tur i oturen att det inte var en massa pengar inblandade.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Tänk, jag har helt missat storyn om Carmencita. Den verkar helt otrolig och tänk att man gick på skojeriet, men det är klart, man ifrågasätter kanske inte folk så där utan vidare. Men några japanska drag verkar hon ju inte ha......Kul att du fick se föreställningen!
  Kul med mässan och kul att du hittade en växt! Den kommer att ta sig, nu vet jag ju hur gröna dina fingrar är!
  Men vilket språk har han skrivit på? Jättenyfiken, jag kan inte lista ut vad det är för språk!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Intressant inlägg! Hade aldrig hört om Carmencita tidigare. Hoppas du fick en trevlig dag på mässan:-)
  Titti

  SvaraRadera
 8. Hm,den där carmencita har jag läst om någonstans...intressant! Mässan måste vara en dröm att besöka men trist att det var "lite" blommor.
  Fina bilder bjuder du dock på!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 9. Tvivlar på att det finns några växter som är "omöjliga" för dig att klara av, men det kan klart vara kul och ha en sådan bok ändå. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 10. Jag suger i mig av erbjudandet och håller nu tummarna för att det ska gå bra för din skyddslingar!
  Vill du sen ha något av mitt, t.ex. dagliljor eller iris för det är väl det enda nästan som jag har kvar efter rensningen i höstas. Dom växer i pallkragarna och på baksidan i gräs- och bamburabatten.....och dom vägrar jag att lägga ner! *fniss*
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 11. Spännande läsning om Carmencita! Och en bok som du skulle kunna skriva själv - du är ju näst intill expert på omöjliga växter, eller i alla fall ovanliga växter!

  SvaraRadera
 12. Oh, trädgårdsmässan skulle jag velat varit på!!!
  En fantastisk historia. Dock väldigt tudelad. Fantastiskt hur de på ett enkelt sätt lyckas dupera folk, men hemskt om andra kommer till skada. Ändå fascinerande!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 13. Jag läste om Carmencita förra veckan men visste inte då att det gjorts en musikal om henne. Kul att du fick se den till slut.

  Jag var också på trädgårdsmässan men i år blev det knappt några bilder. Men klänningarna som du fotat kommer jag ihåg och beundrade. Håller annars med dig om att det är för mycket annat som inte har med trädgård att göra på mässan. Men det var roligt ändå och jag var faktiskt där både på torsdagen och fredagen. Och en hel del pengar hann jag göra slut på också :)

  Ha en bra dag!
  /Anita

  SvaraRadera
 14. Carmencitahistorien låter ju alldeles fantastisk. Hur lever man vidare efter att sen sån bubbla spruckit kan man ju undra.
  Boken verkar som skriven för dig, fast jag tror nog att du redan kan de flesta knep.
  Det är bladen man använder på kajplöken, lökarna får stå kvar.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig Stockholmshelg. Jag var "bara" på mässan. Lite besviken, för lite växter tycker jag också och för mycket pooler. ;)

  SvaraRadera