tisdag 26 april 2016

Aprilväder i MalmöHemkommen efter en Malmöhelg med alla sorters väder. Regn, snö och hagel, men mestadels blå himmel och sol.

                     Det grönskade litet mer i Skåne.


Då vi bodde i Skåne, åkte man till bokskogen, här i Torup, då man skulle ut i naturen. Det framgår inte på bilden, att solen sken mellan bladverket. Så fint.

Barnbarnen lekte i löven och sjöng.  
"F´låt va´sarru?"  =  En skånsk dagisversion av "If I where sorry."

Naturligtvis blev det ett besök i stora tygaffären också. Inte ett Malmöbesök utan det.

 

16 kommentarer:

 1. Har faktiskt varit i Torup. Det är vackert där!

  SvaraRadera
 2. Snart är april slut och vi får hoppas att vädret lugnar ner sig!
  För jag vill ha vår på riktigt :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och jag ser hur solen silar ner genom dom fina löven! Malmö, tänk, där har jag inte varit på år och dag. Illa. Kanske man skulle göra en liten resa dit! Förr var vi där mycket när Omgivningen gick på Alnarp, men det var ju länge sedan och sen har det liksom stannat av......Det har ju byggt så otroligt mycket och fint så man borde ta sig en tur dit! Nu blev jag inspirerad!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Den versionen har jag inte hört, men antar att den är väl så bra som originalet. Du prioriterar samma saker som jag när jag är i Malmö.

  SvaraRadera
 5. Så roligt att få se vackra blomsterbilder utanför mitt fönster har världen blivit vit igen.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. Mycket fint som blommar, och stora gröna blad, på träden.
  Ganska fint idag, hoppas det fortsätter så.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder på vackra blommor! Så fint det är där i bokskogen!
  Här börjar björkarna grönska, men fy så kallt det är...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Här runt finns det mängder av bokskogar så jag väntar med spänning på när det börjar spira där...fina bilder som vanligt från dig!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 9. Det är konstigt, men trots att vi oftast har samma temp som i södra Skåne så är våren mycket senare här. Ibland om det är en kall vårvinter så är vi t.o.m. senare än i Stockholm - beror antagligen på hur kallt havet runt om är. Men höstarna är något helt annat.....
  Men idag är det nästan vinter, precis när jag skulle ut med Santos i morse hade vi snöblandat regn. Usch!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Ser verkligen vårlikt ut i Skåne!
  Här har våren kommit på riktigt och trädgården är riktigt fin! Fast idag har det snöat i 5 min, mer än under hela vintern här! Men till största delen är det sol.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Ja Skåne lligger en bra bit före oss. Fast vi har ju vårt roliga kvar :) Bokskog är så vackert. Inte så långt från där jag bor finns faktiskt en liten bokskog. Den är helt fantastisk under alla årstider. Nu blommar stora tuvor av vitsippor i lövmattan.

  Såg om dina löss på hibiskusen och pelargonen. Jag hittade löss på min stora hortensia som jag har i uterummet under vintern. Den åkte direkt ut på altanen. Den hade dessvärre knoppar och det har varit frostnätter men jag har täckt den både med fiberväv och byggplast (bra att vi håller på att renovera) så jag hoppas den ska klara sig. Det här var en månad sedan och jag har spanat in uterummet varje dag och det verkar inte finnas några löss på annat där. Spinn är hopplöst och löss är inte kul det heller.

  Ha en bra dag!
  /Anita

  SvaraRadera
 12. Dix är ett grossistföretag som man hittar på http://www.dixexport.com/ MEN...
  man måste beställa för minst € 350 (alltså c:a 3500:-) och man måste vara en förening/företag. Det senare är ju inga problem, man kan starta en liten lokal förening eller man kanske redan är med i någon, men att få ihop lökar för 3500:- är desto knepigare. Speciellt med tanke på att dom är otroligt billiga!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 13. Njae, njuta av Dix alla lökväxter - det kan man inte! Det finns nästan inte en enda bild på dom. Det jag gör är att jag sätter mig ner vid datorn och så slår jag upp katalogen och börjar på A och letar efter bilder på nätet på alla namnsorter. Så det tar en otrolig tid..... Jag tror att det var 4 A4-sidor - fullskrivna med text - bara på Allium t.ex.!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 14. Så härliga vårbilder du fick med dig från Skåne och att träffa barnbarnen är alltid trevligt. /Marie

  SvaraRadera
 15. vädret kan man inte tröttna på, alltid varierande :)

  SvaraRadera