tisdag 11 mars 2014

Frostig tisdagImorse (och fortfarande) var marken frusen - alldeles vit. Bilrutan fick skrapas.  Himlen var ljusrosa.


Blåsipporna är frusna dom också. För tidigt att gå utan strumpor och skor - än är det vinter kvar säger mor.
De nyinköpta dubbla julrosorna böjer sig i kylan. Men de klarar nog det.


Rosenroten har stuckit upp sina huvud. Den visste väl inte att det var så kallt.


"Körsbärssälgen" får snart blad.  Skulle vara roligt om det blev körsbärsblommor på den också, eftersom jag trodde det var en slags körsbär. Den som lever får se.
Dagen kommer nog att bli fin och soligt väder har utlovats de närmsta dagarna. Det kan vi behöva.


9 kommentarer:

 1. Vi har inte haft frost i natt.Tur det.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vi har också haft frost i natt. En tunn hinna av is på dammen skvallrar om det.Det är vackert med frostnupna blommor, och de tidigaste vårblommorna klarar ju lite kyla, så man behöver nog inte oroa sig allt för mycket./ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Gräsmattan var alldeles vit här i morse, och det var kallt om öronen när Santos och jag gick ut, men nu skiner solen igen och det är varmt och skönt.

  SvaraRadera
 4. Det var likadant här, alldeles vitt - men sen styrslade det till sig och blev riktigt behagligt så jag hann med en del innan kroppen tröttnade!

  SvaraRadera
 5. Ja, vi hade också frost. Och det känns som om det kommer att bli så i natt också, det har svalnat rejält här på eftermiddagen och himlen är misstänkt rosa.
  Vilka fina bilder du fick med rimfrosten, det är som om allt är kanderat i socker!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vi hade också frost i natt och fick skrapa bilrutorna i morse. Nu ångrar jag att jag var så ivrig med sekatören i helgen.
  Vilka fina julrosor!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Känns alltid lite trist när det blir ett avbrott i vårvädret men vilken otroligt fin bild du tagit på den vita julrosen med frost på!
  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvaraRadera
 8. Hur kunde jag missa det här inlägget... fattar inte...
  Så fina frostiga bilder! Vi hade lite frost här den morgonen också - men i övrigt har vi bara haft skönt vårväder... och framför allt sol :)
  Tyvärr verkar våren få ge vika för lite mer vinter nu till helgen och det ser ut att kunna bli riktigt kallt i nästa vecka. Hoppas yr.se har fel!

  SvaraRadera
 9. Det blev ju en härlig dag efter den där frosten! Själv har jag slutat med strumpor - det är ju plusgrader (för det mesta i alla fall....) /Anette

  SvaraRadera