tisdag 30 april 2013

Blommor och djur i SkåneIgår kom vi hem efter några dagar i Skåne. Det skulle byggas staket bland annat. Och jag fick förmånen att umgås mycket med små barn.

Det var ganska bra väder, inte varmt, men ändå rätt bra.
Våren hade nog kommit litet längre i Skåne, framför allt var gräsmattorna grönare än hemma.

Forsythian blommade, vilket jag inte sett hemma.

Likaså sälgen.


Mellan en husvägg och plattor, bloommade asfaltsblomman framför andra.


Kastanjen med kraftiga knoppar.

Nässlor blev till årets första nässelsoppa.


Och helgen bjöd också på årets första grillning för vår del.


Djuren då? Jag såg inte många, men de här såg jag iallafall....De här fanns väldigt många av och med det ena namnet krångligare än det andra - man vrickar tungan om man ska försöka ropa på dem.

Och så den här godingen förstås - även bichon frise´ låter litet krångligt, men det har jag lärt mig.Balkansippor i blåst, så det var svårt att få med dem på bild.

Och en ensam scilla.3 kommentarer:

 1. Härliga Skånebilder! Jaså det är dinosaurietid nu? Jag föredrar nog den lille vite ulltotten. Han är så söt. Ha en fin Valborgsmässohelg.

  SvaraRadera
 2. Ååh så fina bilder du har med dig hem från Skåne! Ja, de ligger nog lite före både dig och mig... ingen forsythia här heller än. Vilken söt vit pälstott... ser snäll ut också!
  Ja, jag gör kirskålspaj med rökt lax och vårlök - såå gott! Har gott om kirskål här, men den stör mig inte så mycket.
  Önskar dig en fin 1:a maj!

  SvaraRadera
 3. Men va härliga bilder.(från skåne). ja där va våren definitivt längre än här...Men den som väntar så.. snart är det samma sak här,, vi bor ju mycket längre opp än va du gör--om du bor i Småland..Jag bor mittemot Örnsköldsvik...ha en bra dag!!! Kram

  SvaraRadera