fredag 12 april 2013

Nordiska Trädgårdar - trädgårdsmässa i ÄlvsjöIgår var vi på trädgårdsmässan i Stockholm. Förra året, då vi var där, drabbades Stockholm av snöstorm. Det slapp vi i år.Många visningsträdgårdar.


Mer kul än snyggt.


Det här skulle jag kunna tänka mig.


Växtförsäljning är alltid roligt. Se om man kan hitta något speciellt. I år köpte jag tomat-, gurk-, paprika- och chiliplantor. Jag brukar så själv, men tomatplantorna dog/tog sig inte.
Dessutom blev det en del pelargonsorter, som kändes annorlunda.


En del föredrag. John Taylor talade om det viktiga höstarbetet i trädgården. Det blir ofta eftersatt, men man vinner mycket på våren genom att inte glömma bort det.


Men framför alt finns det mycket blommor att titta på.Kejsarkrona


Kungsängslilja

Violklockbuske

Gloxinia

Passionsblomma - med vartannat blad litet ljusare - att det kan bli så.

Tomat, gurka och det andra är idag omplanterat - i snöglopp. Men det ska visst bli bättre redan till helgen.2 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att det var ett trevligt besök. Man brukar alltid få så mycket tips och hjärnan har fullt upp att sortera och klura ut hur man ska kunna göra nåt liknande. Efter sådana besök tycker jag man får världens energi. Det behövs nu innan våren kommit igång på riktigt. Ha en skön helg

    SvaraRadera
  2. Många år sedan jag var på Trädgårdsmässan... oj så dyrt det blev - så svårt att låta bli att handla :) Hade en tanke att åka i år, men det blev bara en tanke...
    Visst är det lite kul att leka med ramarna... du får lägga in några smakprov här på bloggen.
    Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera