lördag 28 februari 2015

Ljusgult - egentligen jätteljusgultÄnnu ett fototema från Charlotta. Jätteljusgult. Är det något som både är stort och ljusgult kanske?

Då stämmer denna ros, som både är stor och ljusgul.
Litet mindre och ljusgul. Sun Cover heter den.Stor och ljusgul.Inte så stor blomma, men kan breda ut sig stort. Ljusgult med dragning åt rosa? Eller?
Liten och ljusgul. Bolmört, som är supergiftig. Jag plockade så vackra frökapslar i Grekland och visste inte vad som kom upp. Den bolmört vi kan se här har smutsbrunt svalg.Frökapslar som jag köpte i Thailand. Där användes de i matlagning. Blomman som kom, blev en ljusgul hibiscus.

Och som avslutning - en bit tulpan.
Återigen blev det många bilder, men man hittar så mycket man tycker om. Vad fler hittar i sina arkiv, kan du se om du går in hos Charlotta.
13 kommentarer:

 1. Fiffig tolkning du gjort...att sätta ihop jätte och ljusgul. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Ljusgult är en underbar blomsterfärg. Det blir så skirt och skört och svalt och vackert. Fina foton på dina vackra blommor.

  SvaraRadera
 3. Så fint med en kaprifol - det skulle jag vilja ha i trädgården. Förstår inte hur allt jag drömmer om ska kunna få plats ;)

  Jag sätter i var fjärde plugg för att tomaterna ska få lite mer plats att breda ut sig på när de börjar växa. Har inte gjort så tidigare, men tänkte att jag testar i år.

  Ha en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Du har ju jättefina exemplar i den rätta nyansen Gullregn är ju så vackert tyvärr har jag ingen i vår trädgård.Bolmörtens ljusgula färg var också vacker för att inte tala om Rosen - så fin.Gult är ju en färg som lyser upp i rabatten.Ha en trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 5. Vackra ljusgula blommor. En ljust gul kaprifol skulle jag gärna ha, min är lite orange, men doftar gudomligt. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Det blir så finstämt med den ljusa gula färgen, lite pastellaktig. Lättare att kombinera med andra blommor.

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder! Kul med frökapseln som du fick med dig hem:)
  Trevlig fortsättning på din helg!

  SvaraRadera
 8. Vad kul med hibiskusblomman. Rosen är ju såå fin. längtar till då vi får se alla på nära håll i sommar
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 9. Spännade ljusgula växter, särskilt Thailnadsplantan. Och sen måste jag säga att din mur med stensättningen under är så tjusig. Du har visat den nån gång tidigare och jag njuter så av detta sätt att hantera en slänt. Skulle också vilja...
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 10. Jag igen!

  Jo, jag skulle ju kommentera kransarna. Det är nog helt enkelt så att övning ger färdighet. Tar lite ris i taget och binder hårt.
  /Anette

  SvaraRadera
 11. Läckra och lite annorlunda exempel på ljusgult.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 12. Vad mycket du hittade i den riktigt ljusgula nyansen. Härligt! /Anette

  SvaraRadera
 13. Visserligen är det ljusgult som är aktuellt men blicken fastnar på den vackra muren och formen ni skapat. Ser ut som en härlig sittplats. Jätten ovanför som jag inte kommer ihåg namnet på är tacksam. Och jag känner kaprifoldoft... Härligt :)

  SvaraRadera