söndag 1 mars 2015

DrömresaDrömresa är ett fototema som Anki med Bildbloggen kommit på.
Drömresa kan vara en resa man drömmer om att få göra.
eller en resa man har drömt om och har gjort.

Jag har egentligen ingen resa jag drömmer om. Ishotellet hade ju förstås varit spännande att se.
Men jag har upplevt resor som varit speciella. De kan vara speciella för att det hände mycket, för att ressällskapet var speciellt eller själva resmålet.
Man skulle kunna nämna flera (Madeira, Färöarna, Island, Thailand t.ex.), men jag begränsar mig till bara en. Beijing i Kina.


Beijing med muren, stadsmiljöerna, folket med mera. Lägg märke till rollatorn i bambu. Den är nog bra, hon ser så glad ut.

Parkerna med mycket människor som rörde sig till pling-plong-musik. Pandorna i djurparken. Frisören på gatan. Jag blev också klippt, för 40:-. Det drog till sig åskådare, då jag har väldigt ljust hår, till skillnad mot kineserna..

Så mycket vackert och sevärt. Det hade behövts mycket mer plats för att visa allt.

Men intresset för andras drömresor måste också finnas kvar. Gå in och titta på Bildbloggen.


14 kommentarer:

 1. Låter som en trevlig resa med mycket att se. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Vilken drömresa! Måste ha varit kul att se Kinesiska muren i verkligheten. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara platser det finns - din egna mur i trädgården är ju också vacker som en dröm.

  Ulla
  http://minnatur.blogspot.se/

  SvaraRadera
 5. Vet ju att du rest mycket och förstår att just den här resan måste ha varit något alldeles extra... kul att få se lite bilder därifrån :)
  Önskar dig en fin söndag!

  SvaraRadera
 6. Ett resmål jag gärna skulle vilja se också, men inte resa dit... Den dagen man kan "teleportera" sig bort och fram och slippa vara borta från hemmet så länge kanske det blir av... ;D

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Nu blev jag sugen på Kina. Det ser ju jättevackert ut. Hoppas att du visar fler bilder någon gång :)

  Här vräker regnet ner – då och då med inslag av snö. Har fyllt crockpotten med älgkött och ekolök/morötter. Den puttrar i blomsterboden och vi ser fram mot kalops om några timmar. Ska så lite basilika nu och peta ner frö till libbsticka. Dagen går i ett ljuvligt lugnt tempo.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 9. Fantastisk resa antar jag! Min kusin har också varit där och hon tyckte det var helt underbart!!
  Själv flyger jag inte längre, men kan tillägga att det gör inget. Jag har gjort alla mina önskeresor till främmande länder. Numera så drömmer jag om små korta trevliga bilresor runt om i Sverige. Nästa kommer gå till bl.a. Värmland i sommar då jag ska överraska min andra kusin som jag inte träffat på flera år - fast vi har kontakt på telefon. Han bor i Lysvik och vi ska bo riktigt nära och ringa och bjuda honom och hans fru på llyxlunch på min 70-årsdag. Dom får alltså inte veta något i förväg...en chansning, men kan bli jättekul!
  TREVLIG SÖNDAG/Susie

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt reportage! Så fina bilder! Och det är kul med hår- och ögonfärg, i Japan står det inte med i passen eftersom alla har samma! Men nu var det Kina ett så otroligt land och så fascinerande. Tack för reportaget!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Vilket härligt reportage! Så fina bilder! Och det är kul med hår- och ögonfärg, i Japan står det inte med i passen eftersom alla har samma! Men nu var det Kina ett så otroligt land och så fascinerande. Tack för reportaget!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Vad kul att få se dina Kinabilder och förstår att det måste varit en speciell resa!
  Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera
 13. Nu har jag tittat på fler bilder. Jättefint! Skulle nog behöva vara väldigt hungrig för att våga mig på maten i ståndet på utemarknaden. Var det skorpioner?

  Klart du ska testa tryckkokaren! Kalopsen var perfekt efter 8,5 timmar i går. Köttet nästan föll i sär när man tuggade. Är så fascinerad över att man kan stoppa i kött och grönsaker samtidigt och att köttet som sagt faller i sär och morötterna är precis lagom mjuka.

  Ha en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 14. Så härliga bilder på ett exotiskt land som Kina den kinesiska muren är ju ett riktigt mästerverk i stor skala att få se den måste ju vara fantastiskt plus allt annat vackert.Tack för ett fint reportage och intressanta bilder.Hälsningar Margareta

  SvaraRadera