tisdag 15 september 2015

Bloggblomster och andra fådda blommor

Det har blivit en del utbyte av växter via bloggen. Och det var faktiskt det jag hade litet i bakhuvudet då jag började.

Jag vill verkligen tacka alla som sänt mig frön och små sticklingar.Hoppas jag inte missat någon.


Dahliafrön, som blev jättefina blommor redan i år. Kommer de att bli ännu finare nästa år, då jag startar med rötter? Egentligen kan de inte bli finare än de varit i år.

Detta är faktiskt min egen bladkaktus som blommar. Jag har fått flera skott av bladkaktus, som växer väldigt bra i olika krukor, men som inte har börjat blomma än. Men det kommer bild när det sker.

Frön av magnolia, som har gett flera plantor, så jag till och med kunnat ge bort plantor. De blommar dock inte än.

Anisisop Navajo Sunset, från frön. De samsas nu i olika krukor med pelargoner.

Ringblomma Triangel Flashback, från frön.

En sådan här sände jag som stickling och fick en annan i utbyte. Tyvärr tynade de bort på båda håll. Och nu har jag inte ens min egen kvar. Men det kommer väl ett nytt år. Med nya sorter.

Jordgubbshallon. Stora blommor och jättebär. Smakar litet sötaktigt, inte oävet alls. Väldigt dekorativa.


En steptocarpella, som är något mittemellan streptocarpus och sanktpaula. Den växer litet hängande och passar i ampel.


En litet rolig aster. I olika rosa färger.  

15 kommentarer:

 1. Du är verkligen fantastisk på att få frön att växa! Jag är jätteimponerad av det, jag kan inte alls. Men det är roligt att höra att det går, även om det inte är i kommersiell odling så att säga.
  Jag har också fått flera fina både plantor och frön från bloggvänner, det är verkligen roligt.
  Jo, Ullungrönn är en rönn, och den upptäcktes av en av eldsjälarna på Botaniska trädgården i Göteborg, Tor Nitzelius, när han var på växtupptäckarresa i Sykorea nån gång, kanske på 70-talet. Den har inte lika röda bär som t ex amerikansk rönn som har julröda bär, men Ullungen har stooora bär och mer orangeröda och själva trädet har ett väldigt vackert växtsätt!
  Kul att höra att du åt av rönnbären. Och du sa inte att det var surt....?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Den blomsterprakt du visar är något jag bara kan drömma om. Jag antar att du lägger ner många timmars jobb på att få allt att trivas. Jag är tyvärr inte lika gästvänlig.

  SvaraRadera
 3. Många spännande rariteter du har. Du är otroligt duktig på att dra upp från frö. Fantastisk Passiflora, så synd att den inte överlevde. Ha det fint.
  Titti

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att både kunna ha nytta och nöje med sina bloggvänner! För vilka härliga blommor! Och vilken lycka att drivit upp dem från frö!
  Jag har inte haft sån tur med mina försök att så, men jag ska inte ge upp än!
  Passifloran var som sagt fantastisk! Så synd på den!

  SvaraRadera
 5. Visst är det fantastiskt att ha blomstervänner att kunna byta med :D Ett stort plus med blomvänner i bloggvärlden och på Facebook.

  Hoppas att vi ses någon gång.
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 6. Så trevligt att förena nytta med nöje och alltid roligt när man får nya fröer att prova och du verkar ha gröna fingrar som gör att du lyckas.Jordgubbshallon det var en ny sort som jag aldrig har hört talas om vacker blomma och fin frukt./Margareta

  SvaraRadera
 7. Du är fantastisk på att driva upp blommor. Så roligt att jordgubbshallonen tog sig.

  SvaraRadera
 8. Du kan du! Vilka härliga och fådda blommor...så fiffigt att dela med sig av fröer. Tror det får bli en utlottning snart :)
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 9. Så många fina du lyckats med. Kul när man kan byta och dela med sig! Det är väl halva nöjet med trädgård och växter, kan jag tycka:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga - och ovanliga - växter du har haft/fått/sått. Kul att se.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Fantastisk mycket vackert! Och du har verkligen gröna fingrar.

  Ha en bra dag!
  /Anita

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga bilder!
  Kul att kunna byta fröer m m!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Så många roliga växter du har! Visst är det underbart med byten och rara bloggare som delar med sig. Du verkar vara en hejare på frösådder, kanske pak choi är för enkelt för dig :-). Jag brukar i och för sig förgro plantorna i växthuset för att skynda på processen ytterligare och så vet man var man har dom. Tror inte det är för sent att så. Det kan bli en lång och mild höst och du bor väl minst en odlingszon bättre än jag.
  Ses vi i Tyrolen?
  Anette

  SvaraRadera
 14. Du har verkligen gröna fingrar! Såå många fina blommor... och fina bilder!

  SvaraRadera
 15. Så spännande! Och alla dessa minnen som växterna ger - underbart. Direkt tänker jag på fådda växter. Agastachen var fantastisk - älskar de där varma färgerna och doften när man kommer när. Envisas med att försöka få dem att överleva ute. Hittills är nog jag förloraren. Så nu tänker jag - samla frön :)

  Carina

  SvaraRadera