torsdag 5 juni 2014

Blött och utdött och litet sött
Häromdagen slog den röda vallmon ut.Idag är både den och alla andra blommor blöta.


I alla väder, men speciellt i regnväder, syr jag. Mest tröjor. Under lång period har det varit utdöda djur som varit mest populära. Det finns en uppsjö av olika sorters dinotyger.


Sött då? Våra sorkar (eller mullvad) är egentligen söta djur. Och de kan ha sina egenheter de också. 
Jag gräver ner fällor (ja usch!). I fällorna är det en bricka som man spänner fast. 
Förra året snodde sorkarna brickorna, den ena efter den andra. De lyckades på något sätt få fällorna att lösa ut, utan att själva fastna. Och för att oskadliggöra fällorna, stal de brickorna. Jag grävde djupt härs och tvärs, men inga brickor.
Nu har de börjat göra samma sak igen! Litet sött tycker jag det är ändå. Han med verktygen gör nya brickor allteftersom.
Sedan undrar jag vad de har brickorna till. 


6 kommentarer:

 1. *Fniss* Ibland så skulle man vilja ha en videokamera på djur så man ser vad dom håller på med. Kanske dom spelar nått spel med brickorna...eller använder dom som dörrar till sina hålor...eller.....!?
  Idag har jag rensat "lyxrabatten" och flyttat dit ner några penséer från "teatern". Dom blev ovanligt fort fula i år, dom brukar klara sig till midsommar. Sen passade jag på att ta bort dom krusiga penséerna från dom små krukorna på altanen INNAN dom blev fula. Dom åkte ner i rosenlådan på baksidan. Nu återstår bara att komma på vad jag ska sätta i dom 15 pyttesmå krukor som står i teatern. Det är visserligen sol där på morgonen, men efter 11 så är det ingen alls. Har du nått förslag?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Haha! Då står det 1-0 till sorkarna nu. Du måste berätta om du får veta vad de använder brickorna till. Jättesöta tröjor även om dinosaurierna inte precis kan kallas söta.

  SvaraRadera
 3. Så fina regnbilder! Aj,aj vilka sorkar du har.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vilka fiffiga sorkar du har! Undrar vad de gör med dem?

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 5. Haha... fick mig ett gott skratt - kan se sorkarna lägga brickorna på hög - kanske ska de starta servering :)
  Tänkte på dig när jag var i Sölvesborg... du nämnde att du brukar åka dit då och då. Hur gick det med hjärtnöten?
  Skönt med regn... det behövs ju också, men just nu skiner solen :)
  Önskar dig en fin nationaldag!

  SvaraRadera
 6. När barnen var lite mindre sydde jag alla deras kläder förutom underkläder och vinterkläder. Det var så otroligt kul. Nu har jag tyvärr kommit av mig lite, tror att jag brände mig lite, och jag saknar stunderna vid symaskinen. Men jag är säker på att lusten kommer tillbaka :-)

  Vad gulligt med sorkarna :-) Man blir ju lite nyfiken på vart dom har tagit vägen :-) Djuren har nog mer koll än vad vi människor tror :)

  SvaraRadera