fredag 13 juni 2014

SommarlovIdag var det skolavslutning, i Sofiakyrkan som det brukar. Sång, tal och musik. Och alla rusade ut till sitt sommarlov.

Vad väntar då? Sol och bad och ledighet först och främst.Att plocka smultron att trä upp på ett grässtrå kanske.

Man minns hur det var att gå på sommarlov. Men för egen del var det längesedan, men roligt att se när barn och ungdomar fint klädda sjunger och är glada.

Själv njuter jag av alla de blommor som blommar just nu.Och en hel massa njuter av att ta ut sig på cykel runt en sjö i mörka natten. Alla varianter på cyklar finns nog, men kanske inte just den här modellen.(det var enda cykeln jag hittade i förrådet - bildförrådet)


Imorgon kväll hoppas jag få hem mannen och dottern  hela och nöjda.14 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med sommar antingen man har sommarlov eller inte. Underbart är också ditt fina blomstercollage/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Sommarlov är toppen för gammal eller ung. Det verkar vara en säker cykel...kanske i minsta laget. Du är jätteduktig på att göra bildcollage.

  SvaraRadera
 3. I love all your flowers and colors :)

  SvaraRadera
 4. Det är ju inte alltid man kan få ihop smultron till ett helt strå på skolavslutningsdagen. Det är tidigt eller hur? Vi har också börjat skörda smultron, en hand till morgonfilen, det är livskvalitet. :)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Så många vackra blommor i ditt collage. Smultron på ett grässtrå är verkligen maximal sommar.

  SvaraRadera
 6. Sommar. Skolavslutning. Ledighet. Fantastiskt skönt!
  Hoppas ni får mycket smultron, soliga dagar och solbrända ansikten. :-)

  SvaraRadera
 7. Å underbara sommarlov! Saknar skolavslutningarna när man stod där och tittade på glada och förväntansfulla barn! Solen sken alltid och syrenerna blommade! ;)För att inte tala om den tiden då man själv stod inför sommarlovet som hägrade med en EVIGHET av tid framför en! :)

  SvaraRadera
 8. Sommar, sommar sommar.....ljuvligt Inlägg med underbara bilder! Undrar om L och A skulle orka cykla runt Vättern på den lilla cykeln? Säker på att de kommer hem hela och rena i morgon! Jag kommer på morgonen och önskar en kopp kaffe.
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 9. Ja visst minns man sin egen skolavlutning o smultron på strå. Minns också at vi plockade åkerbär i dikeskanten men nå sånt finns inte mera;(...Så många fina blommor du visar.. här blommar inte irisen ännu...men de har knoppar.Ha en skön helg..o jag hoppas vi slipper blåsten som härjar över Österbotten just nu o bryter av alla blommor...

  SvaraRadera
 10. Tänk en gång i tiden trodde jag att det skulle vara fantastiskt kul att precis som din man och dotter sitta där på sadeln natten igenom. Du hör kanske på tempusformen att jag aldrig kom så långt :)

  Kollaget blev som en härligt blå-lavendelig mood board. Men smultronstrået - mmm så goda minnen.

  Hos mig är skolavslutningen ett fantastiskt utomhusarrangemang där alla skolorna och stadier samlas på fotbollsplan. Föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar går man ur huse. Till sist släpper en lokal förening iväg massor av duvor och alla sjunger den lilla vita duvan tillsammans.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 11. Än idag ryser jag av välbehag när jag hör "...blomstertid...". Tänk vilka fantastiska somrar det var. Alltid sol, aldrig regn och så var sommaren årslång! Så skulle man vilja ha det nu.....*fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 12. Ja, det är verkligen härligt med skolavslutning och student :D

  Fladdermusborgen är köpt. Vi har alldeles för många finfina träd omkring oss där de hellre bor, men det har varit en fladdermus i holken. I vår andra som är av lite mer naturlig modell försökte talgoxarna bygga bo i våras - förstår inte hur de tänkte när de gång på gång klättrade upp i den ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 13. ja, det är väldigt vackert med skolavslutningar. Länge sedan jag hade tid att gå på någon, bara, får väl bli nästa år när mina telningar slutar nian och tar studenten! Tack för din kommentar hos mig, Lavendia! Jag sitter och googlar på recept, den kubanska oreganon ska vara lite som en blandning av oregano, timjan och salvia m.m., måste testa, lovar att berätta hur det smakade! :) Visst vill jag gärna ha vild mejram! Den har alltså vita blommor, inte de vanliga lila, men är annars ganska lik den vanliga oreganon/kungsmyntan... Hör av dig om det om du vill, jag kanske har något annat du vill ha i stället om du redan har kryddkarlbergaren! :) Ha en fin söndag! :) Mia

  SvaraRadera
 14. Ja, Rockdala är jättefint! Synd att det ska stänga bara. Monica blev oväntat änka för ett par månader sedan och ska sälja Rockdala :/ Tycker så synd om henne. Jag sitter på E4:an och är snart i Jönköping – vinkar när jag tror att jag passerar dig :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera