tisdag 3 juni 2014

Hej, hej sommartiderVi har haft så fina sommardagar. Idag regnar det, men det gillar jag också och det behövs.

I förra inlägget radade jag upp en massa blommor som blommade. Det gör ju nästan allt.

På eftermiddagen gick jag förbi den blå vallmon och då hade den också slagit ut.

Den här sparsmakade vegeterianen tar just sin sista tugga i livet, av min kroll-lilja.
Den här får äta vidare. Jag vet inte vad det är för en larv, men det blir säkert en vacker fjäril. Och fåglarna ska ju har något gott också.


Vid sommarstugan är det svart-vit flugsnappare i alla holkarna.
Koltrastens bo, som vi fick flytta på, för att vi behövde stegen, övergav boet. Men nu hade den byggt igen - på stegen. Men nu hade ungarna kläckts och vi fick låta bli stegen. Nu gick vi inte i närheten så vi såg inte hur många ungar som fanns i boet. Men det var mycket pip.


Visst är det roligt med djur, men de här rackarna hade kunnat få bo kvar i någon håla långt under marken. Jag tror att det är sork den här gången, för potatislandet är också fullt av gångar. Och en dag satt en fågel och pickade i jordhögen (förmodligen kastade sorken upp maskar). Själv äter ju sorken rötter - och potatis.

Litet sommarblommor vid sommarstugan.


Ett par bad i vattnet som var 18,5 grader för de som var hugade. Det var inte jag som var hugad på bad.

8 kommentarer:

 1. Er stuga ligger väldigt tjusigt. Det piper på min altan med. Hoppas familjen flyttar snart så vi kan få sitta där ute. Vi har tack och lov varken sork eller mullvad i vår trädgård.

  SvaraRadera
 2. Det är vackert med de vilda blommorna också - ekorrbär och skogsstjärna fanns det gott om där jag bodde som liten (Karlskoga). Skogsstjärnan är ju Värmlands landskapsblomma.

  Den blå påminner om 'Bergstensfrö* när jag googlar den. Min vissnar ner helt under vintern.

  SvaraRadera
 3. Usch då, sork är inte kul att ha i trädgården! Jag köpte en solcellsdriven sorkskrämma och har dessutom sprutat vitlöksvatten i deras gångar och nu har de flyttat till annan ort, tack och lov. Hoppas du blir av med de rackarna/ Titti

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint du hittat och kul med alla flugsnapparna. Det tycker jag är en trevlig fågel även om den är lite privat av sig.
  Min sork däremot äter allt som växer, ju fräschare och sötare desto bättre verkar det. Eller vad sägs om krispiga salladsrötter och solmogna jordgubbar. De springer ju även på backen de rackarna. Vad det gäller sork är det jag som är fyrkantig!
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 5. Gillar din beskrivning av liljebaggens öden och äventyr!! Vallmon - vilken är det? - är också fin. Glad för jag hittade en ljust, ljust blå bland mina blå - apropå att vara nöjd med det man har ;)

  Har sett fågelungar här också - lata, knubbiga skatungar...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Det blir lite knepigt ibland när man har massor med fåglar som boar både här och där. Vi fick först ett bo i penséeteatern. Vilken fågel vet jag inte för det var MASSOR med ris och sen bakom det ett pyttelitet bo, men inga ägg som tur var så det tog vi bort. Nu har vi ett på gaveln till boden i den trekantiga bastkrukan med penséer. Där låg ett ägg, så det får vara ifred. Det var flugsnappare, men jag har inte sett dom på ett tag så dom har väl övergett boet tyvärr. Var nog för mycket spring runt omkring.....och så vattnade jag krukan. Även om jag gjorde det försiktigt så var det kanske inte så kul för dom!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Här har du samlat odlarens glädjeämnen och vedermödor fint. Blå bergvallmo (är det väl?) ... underbar. Skrev just hos Linda som också hade blå bergvallmo. Jag har prövat men den vill inte komma tillbaka. Hu för liljebaggar och hu för sorkar som gräver gångar och äter potatis och rötter. Inte roligt alls :( Men badbryggan ser ljuvlig ut ... fast jag hade inte heller hoppat i med den vattentemperaturen ;)

  SvaraRadera
 8. Ja, jisses vad det blommar nu :) Liljebaggar är ena riktiga odågor... liksom mullvadar och sork :) Fina bilder... den blå vallmon är helt underbar... vill också ha, men den vill inte växa hos mig...
  18,5 är minst 5º för kallt, men annars ser det väldigt trevligt ut :)

  SvaraRadera