söndag 8 juni 2014

Kivin blommar!!Jag som beklagat mig över att min kivi inte blir något av.

I helgen hade vi besökare. Och då var det dom som upptäckte knopp i kivin.


Små blomknoppar.

Nästan utslagna.Riktigt utslagna.


Varje dag går jag flera turer i trädgården. Konstigt att jag inget har sett. Men efter tolv år, har jag gett upp hoppet. Jag hade tänkt gräva upp dem och sätta något roligare. De har växt bra men är bara ett enda tjorv. Jag har klippt metervis med rankor.

 Nu är det ju inte säkert att det blir kivi för att det är några blommor. Det är en Tina och en Tage, men jag antar att det måste vara blommor på båda samtidigt. Och i röran av grenar ser man inte att det är två plantor. Men nu finns det ju en chans att det blir kivi iallafall. Uppgrävningen är uppskjuten.

Annat som knoppas.


Frilandshibiskus.


Agapantus är på gång.Kronärtskocka? Nej, en blomma på Hosta.


9 kommentarer:

 1. Du har så mycket spännande saker i din trädgård. Det är inte konstigt om man inte upptäcker allt på en gång. :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag var tvungen att rusa ut och kolla min kiwiplanta, men inte fanns det några blommor på den. Den sattes i fjor, så det är kanske lite väl optimistiskt. Din är ju jättestor.

  SvaraRadera
 3. Det är så roligt när trädgården bestämmer sig för att ge en liten överraskning. Det är spännande att följa en växt från knopp till blomma och förhoppningsvis frukt.

  SvaraRadera
 4. Oj... så spännande med egenodlad kivi! Hoppas du får åtminstone någon frukt att smaka på :)
  Mycket som knoppas och som blommar nu... härligt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Jag har märkt att det hjälper om man hotar sina växter! Mina syrener tog evigheter på sig så för bara några år sen (var bland det första jag planterade för 10 år sen), så sa jag högt till min gubbe att blommar dom inte i år, då gräver jag upp dom och kastar dom! Samma sommar blommade dom..... *fniss*
  Det är nog precis likadant med dina Kiwi, så nu får du väl hota lite extra så det inte bara blir blommor utan att dom pollinerar sig också!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Jag har haft picmonkey gratis i flera år, det är bara den "superavancerade" delen som kostar pengar. Alla dom andra sakerna man behöver - och mer därtill - är alltså helt gratis!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Så spännande med kiwi! Hur länge har ni haft plantan? Har ni fått smaka någon gång?

  Klart att man ska äta frukost i sängen - urmysigt ju! Helst med katten intill och en riktigt god bok :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Vad roligt med kivin! Naturen har sin egen gång, ibland kan vi styra den, ibland inte, ibland går den sina alldels egna väger och ger oss extra gäldje!

  SvaraRadera
 9. Vad läckert med egenodlad kiwi! Hoppas den får många frukter som du får njuta av. Det är du värd när du väntat i 12 år:-)

  SvaraRadera