måndag 23 juni 2014

Vilka Väldigt Vackra Vallmor


Vad heter vallmo i pluralis? Vallmor? Vallmoar?

En ettårig från en påse med blandade färger. Den här blev lyckad i färgen.
Min blå, som var ännu större förra året.
Ser ut att vilja pussas.


Vilda och vackra.

Vad kan det bli för färg?Idag blev det bara vallmor. En annan dag kan det bli något annat.
Vädret är soligt, men inte så varmt. Svensk sommar. Exakt.
13 kommentarer:

 1. Så vackra de är. Har du alla de sorterna? Det är kanske lika bra vi säger vallmos med S på slutet. Allting ska ju gå i amerikansk stil.

  SvaraRadera
 2. Nu är det vallmotider.Mina har snart blommat över.Sen kommer dom liljor som jag satt i våras och i höstas .Spännande.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag tror nog det heter en vallmo flera vallmor.. Fina va de i alla fall.. jag har röd fransvallmo men de har precis kommit sej opp ur jorden o sen en aprikosfärgad som jag köpte en lök av en gång.och den frösår sej ej??.

  SvaraRadera
 4. Vallmor, så vackra! Så förgängliga och så åtråvärda! Jag fick ner vallmofrön alldeles försent i år så jag tvivlar på sådan blomning hos mig, Men vem vet? Får njuta av dina bilder... Och den blå bergvallmon, för det är väl så den heter (?)... HELT underbar!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Ja, det är verkligen "svensk sommar" med både kyla och blåst! Fast vi har haft massor av sol också, men det hjälper ju inte när det är så kallt!!
  Min blå bergvallmo kom visserligen upp med blad i år, men några blommor slapp jag se - trist!
  Jag har vit vallmo med lila mitt i en pallkrage, nån ljuslila i långrabatten och dom samt den vanliga röda på fälten har jag lovat våra kalifornienvänner att greja frön från. Dom har inte dom färgerna där!? Så jag får nog packa ner några små papperspåsar i handväskan till nästa gång vi ger oss ut.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Vilka fina vallmor (var tvungen att kika i SAOL ;) Jag har de två översta. Skulle vilja hitta den violetta jag såg i England.

  Det kommer absolut fler bilder. Har fortfarande inte fått tillbaka telefon och internet hemma och det är väldigt trögt att surfa när jag kopplar upp mig mot mobilen.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Vilka fina vallmor (jag tänkte också jag skulle kika i SAOL, men ser att Linda här ovan redan gjort det) du har. Det är fantastiska blommor och bladen är så tunna och så sköra, tunnare än silkepapper. Min bergsvallmo blommade inte i år. Jag delade den förra året för jag trodde man skulle det, men den kom av sig.....

  Jo, det var typ souvenirer japanerna letade efter, och det dom har med är liksom gåbortpresenter fast mycket, mycket mer än vår blomma eller vad vi nu har med oss....det blir gärna lite för mycket av det goda, men det är deras seder. Fast vi känner dom ju så väl så vi säger till att dom inte behöver ta med så mycket, men den här gången hade dom med vänner som inte varit här förut och dom hade packat ner så enormt mycket!

  WhatsAppa är att man typ sms:ar och det är på mobilen via nån app och det kostar inget så man kan hålla på att "prata" och skicka bilder till sina vänner överallt kostnadsfritt, väldigt fiffigt.

  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så vackert! Jag har jättevallmo men har (utan att lyckats) försökt både bergsvallmo och fransk vallmo. Fattar inte riktigt vad jag har gjort för fel, men de kanske inte trivs i min jord.

  Vackra bilder! Tack för dem!

  SvaraRadera
 9. Härligt inlägg! Supersnygg lila vallmo 3:a uppifrån! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 10. Ååh så många vackra vallmor du har! Härliga bilder!
  Har kollat tillbaka på tidigare inlägg som jag missat - många fina bilder på både det ena och det andra :)
  Är på hemväg... så snart är ordningen återställd med bloggandet igen :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Oj, så tjusiga! Den där förgängliga skönheten, fast frökapslarna är förstås också fina sen. Att du får plats med så många...
  Fina bilder
  Anette

  SvaraRadera
 12. Så många fina vallmor du har!
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera