tisdag 17 juni 2014

Satsa på gröntMed tanke på gårdagens inlägg, om hur bra daggkåpor är:


Här är en bikini (det syns väl tydligt?) av daggkupor (förlåt daggkåpor) för fastare former.


Och litet grönt inombords. Bröd med körvel, litet ost och några av de första egna tomaterna. Det måste bara vara nyttigt.


Vi har fyra stycken bråkiga (syskon) skator som vuxit upp i trädgården. Och de vandrar verkligen runt, som om allt var deras. Bortskämda är de.
De verkar ha en speciell blick för jordgubbar. De sitter på rad och diskuterar färg, form och storlek.
Att vi skulle vilja vara med och dela på jordgubbarna har nog inte fallit dem in.De spankulerar också omkring bland squashen. De har konstaterat att de ska få växa till sig litet först. Där håller jag med. Men sedan får jag vara på språng, så det är jag som hinner först. Squash med hack i är inte roligt.

Att odla squash är roligt för de växer så fort. Ibland blir de groteskt stora (men de vinner inte i smak på att bli stora).


Men man kan ha dem att träna på hur man bär en baby.

Löken från igår växer ut mer och mer. Är det en allium eller en alien?

10 kommentarer:

 1. Ha, ha de daggkuporna kan du ta patent på! :) Du kan nog sälja många överdelar till Sveriges alla damer! Och mödravården köper säkert dina squash för föräldraträning! Kul inlägg!

  Angående Black Lace så ska den vara härdig till zon 4 så det bör inte vara någon fara här, men det är klart vintern 2012/2013 var smällkall och flädern kanske inte riktigt etablerad. Och ja man kan göra saft på den har jag hört, rosa saft! :D Ser fram emot det om den någon gång ger tillräckligt många blommor!

  Å dessa skator! Det tar för sig, och riktigt retasamma kan de vara! Är det något som triggar igång min hund så är de dessa skatskrän!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. hej.. oj jisses vilken stor squash.. jag föredarar mindre..som du säger är de bättre i smaken.Det heter allium..Alien är nått med en skräckfilm,, men vad är det för sort allium..har du satt löken?.Den bikinin skulle inte passa på mej, haha..men den va fin!

  SvaraRadera
 3. Gå ut när det är mörkt och det är helt klart en alien man möter! Jag vet inte vad min allium heter men det ser ut att vara en släkting till din.

  Gott med hembakat bröd med egna örter och kryddor.

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Du är tokig! Jag gillar din bikinidesign, men eftersom den var för fasta former, så är det inget för mig. Du har inget för daller och i lite större storlek, som typ rabarber? Nu kommer jag att storskratta varje gång jag går förbi mina daggkåpor.

  SvaraRadera
 5. Hihi, vilken snygg bikini:) Det var den största squash jag sett:)
  Ha en fin midsommarvecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Underbart Inlägg, nu anar man den lilla räven du alltid har bakom örat....*fniss*....
  Vink vink, vi syns snart.

  SvaraRadera
 7. Den var grön och skön bikinin. Körvel i brödet låter gott och med egna tomater så blir 1+1 så mycket mer. Gick vägen om jordgubbarna nu ikväll och funderar på om skatorna tagit en paus. Alla var hela och fina. Ja goda också :)

  Ha en fin midsommar, Carina

  SvaraRadera
 8. Mycket har jag sett i mina dar, men aldrig en daggkupe-bikini...nu kan jag dö lycklig:-))

  SvaraRadera
 9. Ha, ha ... vilket underbart inlägg! Gillar bikinin ;)

  SvaraRadera
 10. Haha, du är rolig du....känner igen mig i dina beskrivningar, fniss....
  Ha en go´ midsommar!
  Kram

  SvaraRadera