lördag 28 juni 2014

Nu åker jag hem igenJag har varit inackorderad hos "mormor" och "morfar" i en vecka. Men idag bär det hem till min egen matte igen.

Jag har varit på det här vilohemmet förut. Det är morföräldrarna som tycker det är ett vilohem, för jag sover hela dagarna. Men sedan på nätterna lever jag rövare. Vid 21.30 har "mormor" och jag ett litet kvällssamtal och då har hon också hämtat litet färskt grönt till mig. Och alltid ett smultron och det äter jag först. Sedan tar jag mina träningsrundor i hjulet.En gång när jag bodde här försvann jag - läs om det 11/7 - 12. Då gjorde jag dem skraja.


Litet blombilder blir det förstås också. Men det får stå för "mormor". Är det ätbart är det OK.

Astrantia, har den snart överallt.

Parksallad Cicerbita macrophylla, är en växt som växer i skogsbrynet där vi bor. Vete fåglarna hur den kommit in i vår trädgård - eller så vet dom det. Det är absolut inget man vill ha i trädgården, hur oskyldigt blå blomman än ser ut.

Purpurklätt sprider sig också, men är väldigt lätt att plocka bort där man inte vill ha den och sätta de små frösådderna någon annanstans.

Och så är det flädertid och både saft och skumpa (får ju inte heta champagne) är på gång. Saften har jag gjort många gånger. Det andra är första gången. Hela huset flyger kanske i luften med en smäll.


11 kommentarer:

 1. Tjena kompis! Du och jag måste vara släktingar för vi har precis samma färger på pälsen. Fast det är klart att du är lite mindre förstås!! Jag skulle ju aldrig komma in under någon tvättmaskin eller torkskåp, men det finns ju andra ställen att smita under. T.ex. under altanen. Och nu sen dom har byggt ut altanen och ställt nått stort konstigt - och blött - där, så har jag hittat ett bra ställe att ta sig in. Under trappan! Så husse & matte är inte så duktiga som tror när dom la sten för gavlarna. Är man lite smart själv så hittar man alltid ställen att ta sig fram på...eller hur!?
  WOW
  Santos

  SvaraRadera
 2. Hade tänkt göra flädersaft men i år är trädet svart av löss så det får var.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Min fläder håller på att slå ut nu. Jag är också misstänksam mot löss och allt vad det är. Tycker det fungerar bättre att göra saft av bären.

  Nu har jag gått och väntat på ordentligt med regn väldigt länge. Det är fruktansvärt torrt i trädgården. Hoppas på imorgon. Kommer inget då får jag sätta på vattenspridaren.

  Jag ägnar mig mest åt Zorro - han är en sådan älsklig hund. Väckte mig i morse med en slickkyss.

  SvaraRadera
 4. Så kul med skumpa på fläderblommorna! Det var ju helt nytt för mig. Kan du tänka dig att lägga ut receptet?

  Önskar dig en trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 5. Så härligt att få komma på sommarlov. Astrantia var en ny bekantskap för mig, men du har så många växter jag aldrig hört talas om. Jag väntar också på smällen. Vi kanske skulle skaffa var sin hjälm?

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder och roligt inlägg! Hoppas huset står kvar efter både saft och skumpa tillverkningen!
  Ha en skön helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Oj! Skumpa?? Så fort Tusen Trädgårdar är över ska jag ut och "sno" fläder och göra saft.... men , Skumpa lät ju superkul :) Får googla recept och härma!

  Ha en bra söndag!

  //Veronica

  SvaraRadera
 8. Hamstern ser ut att vara en riktig raring! :)

  SvaraRadera
 9. Men hälledusingen så söt! Är det en dvärghamster? Så fantastiskt gullig!

  Här började det också regna efter lunch. Och åska. Men nu håller det uppe. Fast jag tror att det ska sätta igång i natt igen.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 10. Nä men är de så där jag ser ut....tänk jag som legat på golvet(dagtid) för att få en skymt av mormors lilla goding.....Men aldrig lyckas se underverket!
  Må gott och vink vink.

  SvaraRadera