måndag 16 juni 2014


Det har blåst en del. Trädgårdslandet såg ut som en lockande hoppborg.
Och så har det regnat en del.


 Daggkåpan har massor av vattendroppar av regnet. Annars trodde man förr att den vattendroppe som bildas nere i vecket, kunde man framställa guld av.
 Förutom guld, var vattendropparna något som kunde ge bevara kvinnors ungdom (varför bara kvinnor?). De stora bladen kunde man lägga på brösten för att de skulle återfå formen efter amning. Tänk vad mycket huskurer man inte testat! 
Först liknade det en växt, men sedan undrar man. Vad ska det bli för en långbent insekt, som kryper ur skalet?


Och så har solen skinit en del.
Och här kastar fröken Vallmo av sig kjolen. Blev hon för varm?

Det händer hela tiden mycket i naturen.


7 kommentarer:

 1. De där huskurerna skulle man känt till för några decennier sedan. Nu är det nog för sent. Du har så roliga kommentarer till dina bilder.

  SvaraRadera
 2. Halloi..här blåser det också..så förbenat kallt att man drar sej för att gå ut.Jag har en del kvar att hacka.. men inte idag brr...Nu har jag en köttgryta i ugnen o så har jag städat lite ,,det är ju snart midsommar..som går som alla andra dar här..i jobbets tecken. Du har så fina blommor!!

  SvaraRadera
 3. Tänk så många nyttig kurer man gått miste om.Här har varit friska vindar med på besök.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder! Visst blir det konstiga krumelurer på växterna ibland - nästan som födslovåndor om man ska fortsätta på kvinnotemat.

  SvaraRadera
 5. Kul att få veta mer om daggkåpan. Vad besvikna de måste blivit som provade daggkåpan för att få tillbaka sina fasta bröst. Härlig växt i vilket fall. Jag gillar den och har mycket av den.
  Fin liknelse att vallmon tar av sig kjolen. Poetiskt, så det det ju faktiskt ut. Nu kommer jag att bära med mig den vackra bilden för alltid.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Härlig läsning som vanligt! Fnissade gott åt daggkåpans magiska egenskaper och vallmons avklädning. Visst händer det mycket i naturen nu, och visst är det fantastiskt att få följa det!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 7. Roligt du skriver om växterna och ja, undrar vad som kommer ut ur de kapseln! Och kjolarna har slängts av här också.
  Nej, gäckas är inte att klaga, jag använder det som min mormor gjorde, det är lite att narras så att man drar fördel av någonting.....men jag vet inte riktigt, men jag har lärt mig det så......
  Agneta kram

  SvaraRadera