tisdag 4 september 2012

A trip to Scotland

Från Köpenhamn till Edingburgh. Därefter rundresa i Skottland med hyrbil.


Vi bodde på ett hotell som hette Clan McDuff i Fort William, som ligger vid en havsvik vid foten av Ben Nevis. Ben Nevis är Storbrittaniens högsta berg (1343 m). Det ligger på Skottlands västra kust.Utanför hotellet fanns en röksoffa för "puffare". For puffin betyder egentligen För lunnefåglar. Litet fyndigt.

Hå och hej, man tar sig litet korngryn och tillsätter vatten, och simsalabim har man gjort sig litet Whisky.
 Det hade man gjort på rätt många ställen.


Eilean Donan var ett av många fina slott vi besökte. Det var riktigt ombonat med mattor, möbler och bäddade sängar. Det hade också använts en bit in på 1980-talet.


I det här gamla slottet bodde vi. Det låg i Pitlochry. Slottet hette Wellwood House och det var ungefär som man skulle bott hos inspector Lynley.


Och naturligtvis åkte vi till Loch Ness. Så många som velat se Nessie, men som blivit besvikna, men........

Men det får bli den spännande fortsättningen imorgon.
2 kommentarer:

  1. Vilken härlig resa du varit på. Då förstår jag att du inte haft tid att blogga. Vilka vidder där finns. Slottet gick inte av för hackor. Har du foton från insidan med? Ser med spänning fram emot mer. Kram

    SvaraRadera
  2. Jamen du... jisses... nu blir jag faktiskt avundsjuk ;) Skottland (och Irland) står högt på min önskelista... Välkommen hem! Fina bilder... nu väntar jag otåligt på fortsättningen... såg ni Nessie?
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera