måndag 8 april 2013

"Hialös" får man inte vara i år


Vårvärmen låter vänta på sig. 
Man längtar efter vårtecken. 


Igår åkte vi till Norra Hiarum, för att köpa sättpotatis. En potatisbonde, som odlar över 300 sorter. Han kan äta en sort om dagen nästan - ja, han kanske vill äta pasta ibland.
Vägen dit gick på långa ringlande vägar långt, långt  ut på landet.


Vi köpte litet olika sorter - en del som vi inte hört talas om och en del som vi inte ens lyckades googla på. Minerva, Snöboll, Frieslander kände vi igen. Men Svart Karelsk, Sprint och många andra var nya för oss.

Bonden var inte bara intresserad av potatis, utan även traktorer. Efter vi valt potatissorter, som vi ville ha, serverades kaffe och hembakade bullar i "verksta´n".


Verksta´n var ett stort fräscht rum med blankt golv. Där var de här fina traktorerna inkörda bredvid kaffebordet.
Massor av traktoraffischer på väggarna, en traktorklocka och till och med traktormönster på gardinerna.Barn och barnbarn var hemma i helgen och de fick ta del av det senaste jag sytt.


 Dessutom åkte guldhamstern Prinsen hem till sig igen. Han tackade för att vi erbjudit kost och logi under veckan. Tänk vad gulligt - han hade köpt en så fin tulpanbukett.


2 kommentarer:

 1. Vilket kul ställe du hittat. Jag visste inte att det fanns så många potatissorter. Kan tänka mig att barnbarnen blev överlyckliga när de fick se kläderna. Du är verkligen skicklig. Ha en fin måndag.

  SvaraRadera
 2. Jo, lite hialös får man allt vara när våren dröjer, men nu har den faktiskt tagit lite fart här hos oss :)
  Så många olika potatissorter! Kul att prova någon eller några nya :) Verkar som ett bra utflyktsmål.
  Ser att du vågar "leka" lite med collage och ramar... bra gjort!
  Och lekt med tyg har du gjort igen - du är såå duktig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera