söndag 8 september 2013

Höstlig helg i stuganDen här helgen fick vi rå om dotter och dotterdotter. Vi åkte till sommarstugan.

Dottern hade massor av kantareller med sig, som blev kantarellsmörgåsar, som vi avnjöt i lusthuset. Det är annat det, än de svampar jag hittar. Kanske vackra, men bör nog inte hamna i stekpannan.


Maken och dotterdottern åkte ut och lade ut kräftburar - för sista gången i år?

Och kanske sista grillkvällen i sommar?


Imorse då kräftburarna skulle hämtas upp, blåste det och dimman låg tät. Skulle de hitta burarna? Skulle de hitta tillbaka till bryggan?

Jodå, de kom tillbaka och såg glada ut. Dimman hade också lättat.

I hinken låg de största - enligt dotterdottern var det hummervarning på en del - de mindre hade fått hoppa tillbaka i sjön. Visst ser det ut som de skulle behöva ett renlighetsbad?

Dottern fick sovmorgon, men ett obehagligt uppvaknande!


Solen kom snart fram och det glittrade fint i sjön....

....och lyste mellan granarna.


3 kommentarer:

 1. Va fint solen strilade genom träden...Och huadå vilket oppvaknande dottern fick.. fniss..jag skulle ha skrikit rätt ut.

  SvaraRadera
 2. Du har haft en fin helg ser jag. Så mysigt det ser ut kring er stuga. Ett sånt uppvaknande som dottern fick skulle inte jag vilja vara med om.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg! Ser underbart ut med det lilla lusthuset och solen som glittrar i sjön. Vilket uppvaknande... ojojoj!
  Men du... inte en enda giftsvamp där! Honungsskivlingar, skäggriskor och en röd kremla... inte någon egentlig matsvamp, men inte giftiga :)
  Många fina bilder!

  SvaraRadera