onsdag 11 december 2013

I gömmorna - ett fototema"I gömmorna" är ännu ett fototema. Det kan man tolka på många sätt. Är det bland julsakerna? Är det gömt i trädgården under snön? 

Jag tolkar det annorlunda. Jag är väldigt förtjust i knappar. Det har jag varit sedan jag var liten och fick leka i mormors knapplåda. Mormor sydde mycket.

Knapparna längst ner till höger är av tyg och mangelbara. På bilden inunder finns en sydd knapp, som även den gick att mangla.Finast av alla tyckte jag då jag var liten. Blått glas - det kunde inte bli vackrare.


Här är en hel del av mina knappar. Jag har många av de flesta sorterna. En gång som ung, lade en sybehörsaffär (det hette så) ned och jag köpte hela knapplagret. Mycket finns kvar än.
Näst nedersta bilden är knappar jag gjort av lera. Och nederst är en knapptång som man trycker fast plasttryckknappar med.

Om du går in hos Linda i Växthusliv ser du vad andra har i gömmorna.

10 kommentarer:

 1. Vad härligt med knappar: Jag har också samlat ett tag på knappar, men nu syr jag knappt nåt mer så de blir bara liggande men jag kan inte låta bli att kika i lådor med knappar som jag ser på loppisarna.
  Tången var ju bara så fräck.
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Jag älskar också knappar. Och på vinden har jag alla farmors sygrejer där burkarna med knappar är den största skatten ihop med etuiet med silkestråd.

  Härlig tolkning!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Så vackra knapparna är - en riktig skatt. Det är så dyrt nuförtiden om man ska köpa dem.

  SvaraRadera
 4. Det är något speciellt med knappar! Förr när jag sydde mycket själv så var det ett riktigt happy moment när jag fick gå till sybehörsaffären och välja ut knappar till plagget. Kunde stå hur länge som helst och välja bland alla färger och former!
  Dina är jättefina och jag förstår att det är en skatt man tar fram och tittar på ibland!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. åh, du är precis som jag..jag älskar också knappar..minns då jag satt hos min mormor o hennes keramik höna..o i den fanns det massor med knappar.Nu är jag en samlare själv. har glasburkar med knappar i olika färger i var o en.Så himla kul!

  SvaraRadera
 6. Jag märker att vi har många gemensamma intressen. Jag älskar också knappar och även om jag redan har ett stort lager, kan jag inte låta bli att handla nya när jag ser några annorlunda. Jag gillar dina mangelbara knappar.

  SvaraRadera
 7. Oj så många knappar! Minns att farmor hade massor... både gamla och nya...
  Gillar speciellt dina handgjorda knappar av lera :)

  SvaraRadera
 8. Dina knappar var jättefina! Eftersom jag hatar att sy, så har jag inte så många - men några blev det efter mamma (som var duktig på att sy) och dom har jag helt klart sparat. Och jag gillar dom på nått konstigt sätt. Man kanske skulle göra en tavelinstallation av dom.....!?

  SvaraRadera
 9. Vilken fin knappsamling du har.
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Men så roligt. Jag vet att knappar var något som fascinerade mig enormt när jag var liten. Hade också en liten samling men av någon anledning rann samlandet ut i sanden när jag blev äldre. Du har ju en hel knappskatt. Jättekul att få se.

  SvaraRadera