måndag 9 december 2013

Start för skidsäsongenIgår var det andra advent. Och snön yrde hela dagen. Nu är allt täckt av ett vitt täcke. Men plusgrader förutspås.


Då är det en del i familjen som genast börjar valla skidor. Själv växte jag upp i Skåne och har därför en kort och avslutad skidkarriär bakom mig.

 

Men snö är fint, när den får ligga och det inte är alltför bistert.


Idag är det Anna-dagen, en dag som av tradition är den dagen då man lägger lutfisken i blöt. Jag äter inte lutfisk, så det får vara för mig. Pepparkaksbak får också vara. Men jag har bakat julknäckebröd med julkryddor.
Det luktade gott vid bakningen och har god smak. Lussekatterna är också bakade. Kvar är vörtbrödet som blir endera dagen.


 
Hyacintdoften är inte heller dum.

Julpyntet är inte framme än. Den här ängeln står framme året runt. Fast den är väl egentligen ett julpynt.

9 kommentarer:

 1. Som skåning så har inte jag heller nån lång skidkarriär bakom mig. Idag är all snö borta här och det småregnar. Jag har också en del änglar som står framme året om.

  SvaraRadera
 2. Änglar kan alltid stå framme. Ni har fått betydligt mer snö än vi.

  Mormor och mamma lade alltid lutfisk i blöt - det luktade inte gott - men jag tyckte det var gott att äta med mycket sås till. Själv har jag inte ens försökt fixa lutfisken själv utan köper ett litet färdigt paket i affären.

  SvaraRadera
 3. Underbar Header. :) Nä lutfisk kan jag klara mig utan. Fast jag vill ha en vit jul här nere i Skåne. Den där ängeln var fulsnygg. Vi har också änglar framme hela året om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte att jag skulle åka iväg och köpa nya skidor i veckan. Vilken tur snön försvann igen.
   Änglar behöver man ha framme året om, vem skulle annars övervaka en?
   Kram

   Radera
 4. Wonderful snowy pictures. So a funny angel :)

  SvaraRadera
 5. Så vackra snöbilder, tyvärr töar det bort hos oss idag... Jag bakade inte vita pepparkakor om du tänker på de ljusa i mitten så är det struvor. Gillar också din header, lavendel är underbart, såg fina fält när vi reste runt i Bulgarien men skulle ännu hellre vilja se dem blomma i Frankrike....en dröm!

  SvaraRadera
 6. så häftig ängel, med solglasögon, haha ;-) jag har mina änglar framme hela året..det är tomtarna som åker in o ut i lådor.Här har det regnat idag..ingen höjdare precis då vi hade kallt(-20) igår..nu har vi +2,2.. kramis

  SvaraRadera
 7. Gillar din ängel... det är klart den ska stå framme året runt!
  Fina snöbilder - men nu töar det rejält... gör inget för min del - åker inte skidor... eller har inte gjort sen barnen var små...
  Lutfisk är gott... såsen är godast och så knaperstekt bacon och gröna ärtor till :)
  Julknäcke bakade jag också förr... då barnen var små... oj så mycket jag gjorde då som jag inte alls gör numer - bortrationaliserat helt enkelt :)

  SvaraRadera
 8. Fina snöbilder! Här har snön försvunnit igen och allt blir grått igen. Gillar när snön lyser upp på vintern!
  Ha det gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera