fredag 29 augusti 2014

Ännu en fin sommardagNär man nästan trodde att hösten kommit, så blev man positivt överraskad.

En tidig morgon på sjön.

Mannen och jag klädde på oss tidigt och gav oss ut på sjön. Alla mornar är det inte fint väder när vi ska ta upp kräftor. Men den här var helt underbar. Ett rosa skimmer över vattnet, stilla och solens strålar började värma upp. Fiskar som slog på ytan.


Och visst fick vi kräftor också, inte bara en naturupplevelse. Det rasslade ordentligt i vissa burar.Och tomt i vissa. De bjöds på stora rejäla braxhuvuden och små mjälla mörtar. Så i burarna led de ingen nöd.Jag har tagit hur mycket bilder som helst av sjön och blir liksom aldrig mätt på den. Den här dagen satt jag och njöt hela dagen på bryggan. Någon fisk fick jag inte. Det var nog för varmt.


Gräset brukar ha växt, så det är dags för klippning. Den här gången var det inte så långt och istället hade det växt upp en hel svampskog på gräsmattan. De fick stå och vara som en prydnad.

Ikväll blir det kräftor förstås. Det är SÅ gott och festligt.
10 kommentarer:

 1. Så vackra bilder du tagit av sjön. De där svamparna växer nästan som om de var planterade i rader.

  SvaraRadera
 2. Vad vackert det är! Nej, man kan nog aldrig få nog av en sjö. Kräftor ser allt helt annorlunda ut när de är levande. Ibland tror jag att folk tror de är röda hela tiden ;) /Anette

  SvaraRadera
 3. Så fint det va på översta bilden! Jag tycker också att sjön..el nära havet..skulle va nått så skulle jag vilja bo.. men skitt här är bara en bred älv...lååångt till nått hav.Ingen villa vid havet har vi heller, här i Finland är det villaavslutning ikväll o imorgon..alla som har en villa är då vid den o skjuter raketer o har ljus nere vid vattnet.(ps villa är ju en skärgårdsstuga här i Finland o ett bostadshus i sverieg..där är det skillnad)

  SvaraRadera
 4. Själv är jag skaldjursallergiker så kräftor är inget för mig. Men kräftskivor kan vara trevliga ändå, det brukar alltid finnas något annat att äta :) Dagen på sjön verkade ljuvlig. Förstår att du aldrig tröttnar på att fotografera sjön.

  Ha nu en riktigt mysig kväll och njut av kräftorna!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Det är vid sådana där ljuvliga tillfällen, som man kan påstå, att morgonstund har guld i mun. Måste vara härligt avstressande att sitta så där utan några måsten.

  SvaraRadera
 6. Så fint! Ser riktigt idylliskt ut med bryggan och den vackra morgon-himlen/ Titti

  SvaraRadera
 7. Oh så gott med kräftor. Särskilt om man fångat dom själva. Kram

  SvaraRadera
 8. Det är nåt visst med att stiga upp tidigt och gå på sjön medan den ännu ligger spegelblank och vittja kräftburar är ju alltid spännande. Fint med varsin ljugarbänk på bryggan. Det kanske till och med blir en och annan solnedgång som kan avnjutas där.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Oh, egna kräftor! och soppar i gräsmattan! Det var säkert 15 år sedan vi hade egna kräftor i vår damm på landet, men hägern åt upp dem, så vi insåg till slut att det blev billigare att köpa färska varje år än att göda hägern med dyrgriparna! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 10. Härliga tider... strålande tider! Ser underbart ut!
  Nix... vi har inte fått så mycket regn här - inte än... hoppas varje dag :) Sedan veckan före midsommar så har vi nog inte fått mycket mer än 50 mm och det är så torrt att man kan gå helt torrskodd över kärren...

  SvaraRadera