lördag 2 augusti 2014

När näckrosorna blommarSjön vid sommarstugan är full av näckrosor. De gula precis vid bryggan, men de vita (som är finare) fick jag ro ut till för att ta en bild.


På näckrosbladen sitter ofta fullt med skräddare. De har tagit rast, precis som jag. Det har inte blivit sytt så mycket i sommarvärmen.
Men så plötsligt fick jag en liten beställning och då avbryter man rasten . Det leks Batman och Stålmannen. Hur man gör då har jag ingen aning om. Men det blir nog lättare om man har en mantel när man flyger eller svävar över staden.Jag är mycket bättre på att leka med Playmobil.Men jag är bra på att njuta av sommaren också.

Massor av flicksländor vid sjön.

Om den blå är en flickslända - är detta en pojkslända då? Eller bara en röd trollslända. Inte så bara det!

Jag gillar att fiska. Mört och brax brukar jag få. Men här blev det minsann en abborre och en gös. Annars brukar jag bara fiska till kräftbete, men den här gösen äter vi upp.8 kommentarer:

 1. Så mycket nytt jag fick veta om dig idag...du kan ro, fiska men sy visste jag sen innan. Vilken tur för Supermännen att "sömmerskan" alltid tar sig an beställningar med en gång. Du är även en duktig naturfotograf. Ta det lugnt i värmen.

  SvaraRadera
 2. En sjö fylld med näckrosor är nog bland det vackraste som finns, och fisk man har fångat själv är bland det godaste som finns:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Va? Äter ni inte upp abborren!? Det är ju den absolut godaste fisken av alla! OK, den har mycket ben, men har man lärt sig att filea dom så blir dom rent av gudomliga!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. De barnen blir överlyckliga över supermantlarna! Tänk vad du kan trolla fram med symaskinen!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Fina bilder från underbara dagar vid sommarstugan... näckrosor och sländor... och egenfångad fisk... snacka om livskvalité!
  Blir säkert glada lekfulla barn... du är såå himla duktig!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Åh, den som ändå hade en liten sjö att ro runt i. Här har vi bara våra egenhändigt grävda dammar, och maken skulle inte bli vidare glad om jag hivade ner en båt...
  Underbara sommarbilder! Må så gott

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder på både näckrosor och pojk-och-flick-sländor!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Så vackert med näckrosorna. Mina har äntligen börjat blomma i tunnan och de är så fina! Sländorna är också underbara! Jag pratade i telefon för någon eller ett par timmar sedan och då kom det en sådan där stor en och slog sig ner på min hand ;)

  Ska försöka smygfilma sniglarna ;) ;) ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera