tisdag 19 augusti 2014

En gammal ekI det innersta Småland där Astrid Lindgrens filmer spelades in, var vi igår.


Grusvägar, skog och sten..

och gärdsgårdar.


Och så besökte vi den gamla Kvilleken  eller Rumskullaeken. Den har stått på plats i 1000 är och nog hade den blivit litet ansatt av tidens tand.  Men man är förstås glad att den står kvar, även om den var förstärkt med stålvajer runt. Det var en strid ström av folk som kom, tittade och fotograferade precis som vi. På ett gammalt trasigt träd.En bit ifrån stod även denna eken, som säkert hade många år på nacken. Egentligen väl så fin, men den tittade ingen på. Jo, vi gjorde.

8 kommentarer:

 1. Så lugnt och harmoniskt det ser ut på dina bilder. Ingen stress där. Jag är fascinerad av gamla träd. Tänk som grenarna kan snirkla sig och man tycker det liknar allt annat ett träd. Hälsning från ett lite blåsigt Åstorp

  SvaraRadera
 2. så fint det va där efter vägen..ser precis ut som i Byllerbyn ..el Emil filmerna.. Oj va kallt det såg ut i vattnet då det va tävling.

  SvaraRadera
 3. Den är mäktig Rumskullaeken. Jag såg den för ca 15 år sedan och den var förstärkt redan då. Det såg ut som den hade ett bälte runt magen. Tycker det var bra att ni tittade på den andra eken också, den är nog väl värd att tittas på.

  SvaraRadera
 4. Det är så pittoreskt med grusvägar och gamla gärdesgårdar. Det finns många spännande ekar runt om i Sverige och ospännande med för den delen med nog så vackra. Och så en Smålandsknorr på slutet - den vackra linnean.

  SvaraRadera
 5. Gärdesgård, suck, jag vill ha, men min man har inte samma inspiration (han anar för mycket arbete eller för mycket pengar) så det får ligga på önskelistan (och bearbetning...) så länge.
  Och ja, visst satt jag jättelänge och väntade på mina tre humlor. Haha, typ hela sommaren tills de råkade komma i min väg. ;) Jag hade fokuserat in två stycken och så kom plötsligt en till. Humlor är ju så vänliga av sig och när den tredje upptäckte att det redan satt en humla på dahlian så flög den till nästa och så... så blev bilden till. (En av ca 25 bilder jag hann att knäppa).
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Fina bilder, riktig svensk idyll! Jag är väldigt förtjust i träd, skulle gärna ha sett både den riktigt gamla eken och även den lite yngre. En av de saker jag njuter av när jag åker söderut i Sverige är att det är så mycket ädellövskog.

  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvaraRadera
 7. Jag besökte den där eken när jag var barn. En riktig bjässe till omfång!

  Ha det så gott!
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Sköna bilder från er sköna utflykt ... Den gamla eken har jag besökt två gånger... men det var väldigt länge sen... innan äldste sonen föddes (han är 39 nu) och på en svampträff för mer än 25 år sedan... oj vad tiden går...
  Jo, den vita blomman... var inne lite på slåtterblomma också, men det är inte den... bladen stämmer inte...

  SvaraRadera