söndag 22 mars 2015

Alldeles, alldeles onödigtMed snön alltså. Två mornar har man vaknat av att det är vitt på marken. Och så bitande kallt.

De små små sköra, som inte ens hade en kapushong att trä över sina huvuden.Nu när det började bli så mycket bra. Tussilago, blåsippor, krokus med flera. Kaffe utomhus. Sådder på gång.


Maken har byggt en kuvös åt frösådderna, som står i vårt ouppvärmda uterum. Det är en låda i frigolit med lock och en sida i kanalplast. Sand i botten och en värmekabel och termostat. Och det verkar fungera bra, trots att vi åkt ifrån kuvösen under två långhelger.

Och mamma på banan igen. Nu har hon börjat baka, även med litet vilopauser. Och det gör ju inget. Brödet ska ju ändå jäsa.
Kamelian i garaget har börjat blomma - där ingen ser den.
Citronverbenan brukar sällan klara vintrarna, men i år har båda överlevt och nu fått massor av blad.Det finns alltså att skriva om, men jag har bara inte haft inspirationen.
Och det går faktiskt alldeles utmärkt att inte skriva något heller. Och jag har inte ens läst vad andra skrivit heller.Konstigt nog, går det också bra - fast litet har jag saknat det.

Det blev ett inlägg, vi får se om det blir fler eftersom. Det ger sig.

 


15 kommentarer:

 1. Hej, min vän! Tack för din kommentar hos mig! :) Tänk, vad lika man kan både tycka och uttrycka sig både på lika och olika sätt! :) Vilken fin låda din man gjort till dina sådder! :) Hojta om du vill ha en stickling av min Sterptocarpella! Byter gärna mot en liten av din citronverbena, för min har gått hädan i vinter! ;) Jättefina kameliabilder! Hoppas du fortsätter skriva! Cyberkram /Mia

  SvaraRadera
 2. Ja så blev det ett litet bakslag...kallt, blåsigt och snödropparna darrar! Nu tar vi nya tag...
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Skönt och höra att din mamma är bättre. Jag har saknat dina inlägg, men ibland kan det nog vara bra att vara ifrån datorn ett tag. Man klarade ju sig bra innan den fanns. Så fin din kamelia är. Ha det gott.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kuvös!
  Snö igen, ja då är det vår!
  Läst nedan om din mamma. Hoppas hon är på bättringsväg.

  SvaraRadera
 5. Bakslags-snö är inget vidare. Man kan inte ens leta vårtecken när allt är täckt av snö. Även denna dag började med snöfall, som nu övergått i regn - blir en dag inomhus igen.

  Jag lider också brist på inspiration nu, när jag inte kan gå runt i trädgården. Blir att jag sitter med virkningar, vilket jag i och för sig tycker är ett roligt handarbete.

  Skönt att din mamma är bättre.

  SvaraRadera
 6. Fiffig kuvös må jag säga!
  Tråkigt att du tappat sugen, men jag hoppas du får lusten åter. Du verkar ha en ocean av kunkap och att ösa ur och hur mycket som helst att blogga om egentligen, men lusten måste förstås finnas också. Många gånger kan jag ha planerat flera dagar i förväg vad jag ska blogga om, fixat bilder och donat. Sen när jag sitter här blir det nåt helt annat ämne som jag känner mer för i stunden.

  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Så är det... lusten kommer och lusten går... hoppas bara du inte lägger av helt! Skönt att din mamma verkar lite bättre och att det fortsätter så.
  Smart kuvös till frösådderna!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Vilken kamelia!!! Tur man inte kan äta sådana blommor....
  Smart ordnat för plantorna.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Ohh vilken vacker kamelia...tänk att jag aldrig har haft någon, dom ser lite svåra ut! Citronverbenan är en favorit, bara doften!!!
  Ha en fin vecka och kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 10. Vilken fin kuvös. Och vilken Kamelia, underbart vacker. Hoppas du får en skön vecka/ Titti

  SvaraRadera
 11. Åh vilken härlig kamelia..fin färg! Ja fy för vädret, men det är väl såhär det skall va i mars..o sen i april också, det brukar vi ha..kallt är det som bara den, blåser o snöar idag. -2...snön har vart borta en gång o det va ju så varmt..men sen kom bakslaget..>Vi får hoppas på en varmare sommar nu. Sköt om dej o de dina!

  SvaraRadera
 12. Det är inte kul när det blir bakslag på våren även om det var det vi visste.Du har då verkligen ögongodis i form av en jättefin Kamelia någon sådan har inte jag.Dina odlingar de mår nog ganska så bra med tanke på så ompysslade som de blir.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 13. Du skall väl inte sluta blogga? Det hoppas jag verkligen inte. Men ibland sviktar det, men så vänder det igen. Jag har provat hypotesen att inte blogga och kommit fram till att det är tråkigare att inte blogga än att blogga! Så jag hänger nog i ett slag till.
  Vilken otroligt fin/fina kamelior du har. I garaget.....Ni får gå ut och sätta er där och titta och njuta.
  Kul att du har gått slingan ovanför Hunnebo och även varit på Väderöarna! Det är säreget landskap!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Vilken fin låda! Ska nog visa den för min make. Ser ju hur fiffigt ut som helst!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 15. Först och främst. Skönt att höra att din mamma är på bättringsvägen.

  Jag hoppas du fortsätter blogga för dina inlägg är så trevliga. Ibland brukar jag göra långa uppehåll när jag känner att jag inte hinner eller inte har något att skriva om. Men då jag använder bloggen som dagbok så blir det rätt många inlägg så här års. Är så bra att kunna gå tillbaka och titta på hur t.ex. frösådderna var tidigare år.

  Vilken praktisk kuvös som maken byggt. En mycket bra idé. Jag har ju platsbrist och skulle behöva ställa ut en hel del frösådder. Något att ta efter.

  Och grattis till kamelians blommor! Synd bara att du inte kan njuta av den. Det är ju nackdelen med kamelia. Den blommar ju när inget annat blommar. Fast det kan ju vara en fördel också.

  Ha en bra fortsatt vecka!
  /Anita

  SvaraRadera