fredag 27 mars 2015

Stjärna + frukt + tröja = salig blandningIdag blir det väldigt blandat.

Först vill jag tala om att tröjan är klar.


Kragen är löstagbar.


Därefter vill jag visa en liten frukt från Kroatien, men vad?

Två kvinnor stod och plockade bär vid ett träd i höstas i Kroatien. Vi frågade vad det var, men uppfattade inte namnet, men det var något med sch-ljud. Tyvärr tog jag ingen bild på trädet, men det såg litet ut som ett olivträd. Frukterna var olivstora, men röda. Enligt kvinnorna var de mycket nyttiga, men mer än fem bär var inte bra att äta. Vi fattade det som att man då skulle få magplågor.
 Vi fick några frukter och jag har  förstås sått flera frukter, men än har ingen grott. Vad ska man hitta på för gott till kvällen? Räkor och vin?
Min väninna köpte räkor och såg då en liten sjöstjärna bland räkorna.
Den var ju pytteliten. Det blev en mycket berest stjärna. Först komma med i räktrålen, kokas ombord, kylas ombord. åka omkring i Sverige, hamna i en fiskdisk mitt i Skåne och till sist bli skickad per post till Småland. Därav det litet skamfilade utseendet. Men visst är den söt och fin ändå?.
12 kommentarer:

 1. Så tjusig din tröja är. Du har verkligen varit flitg med stickorna. Det ser ut att vara ganska tunt garn. Det är länge sen jag stickade något åt mig själv. Det blir mest till barnbarnen och dockorna. Du kommer säkert att få ett träd med den där konstiga frukten så småningom. Det måste trivas bland alla dina ovanliga växter. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Så fort du har stickat tröjan och med bra resultat dessutom.Det är alltid lika spännande att prova sätta fröer av okända växter jag får önska Dig lycka till med det och hoppas att det växer till sig.Den ovanliga stjärnan ser ut som ett litet konstverk.Önskar Dig en fin fredag/Margareta

  SvaraRadera
 3. Ursnygg tröja! Vad snabb du är! :) Frukten - och speciellt kärnan ser ut som en Prunus-släkting... Kan du inte så och se vad det blir? Stackars lilla sjöstjärnan var vacker! Ha en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 4. Men snälla du, det var väl typ igår du började sticka på den fina koftan, eller.......färdig redan och jättefin! Snyggt med det mönstret och man ser att du passar i den, du har lite snyggbrun färg sådär på din hy och det var himla fint till!
  Imponerande.
  Undrar vad det kan vara för bär, inte goji väl? Jag har ingen aning! Har du någon bild på bladen och själva busken/trädet? Då kanske det kan vara någon som kan veta.....
  En liten sjöstjärna......så söt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Så snygg tröjan blev med smartkrage. Färgen är riktigt härlig.

  SvaraRadera
 6. Snygg tröja och vad klurigt att göra en löstagbar krage till den! Men hur 17 har du redan hunnit bli klar med den!?
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 7. Finfin tröja och en härlig färg också! Den där kärnan har jag sett på Kreta, men i vilket samanhang? Och just det där med magproblem av den, hm...jag får tänka lite...minnet är inte det bästa!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 8. Jättefin tröja! Sån vill jag också ha, gillar allt som är grönt och fint mönster.

  SvaraRadera
 9. Fin tröja, grönt är min färg å.. men kanske inte så "skrikande grönt"..Nu virkar jag prästkragemormorsrutor också så himla roligt!..härligt med ett "knasigt frö"..får se vad det blir av.

  SvaraRadera
 10. Oj vad du har varit effektiv med stickorna! Den blev ju jättefin!!! Själv har jag just nu lite för dåligt tålamod för att orka med större projekt så det blir mest tjocksockar till familjen 😉

  SvaraRadera
 11. Härlig färg på den fina tröjan. Jag tycker om färgstarka kläder som kontrast till alla som väljer det enkla - vardagssvart.
  Ha det gott i helgen och hoppas solen skiner hos dig också.

  SvaraRadera
 12. Jisses... är den redan färdig!?! Snygg och en härlig färg!
  Den var då verkligen söt den lilla sjöstjärnan :)

  SvaraRadera