tisdag 10 mars 2015

Glädjande galantusarMan blir extra glad över de allra första vårblommorna. Och nu har de kommit. Speciellt snödropparna (Galantus).

"Vanlig" snödroppe.

Dubbel.

Den här väcker allt ha-begäret. Galantus nivalis pleniflorus "Blewbury Tart"

En annan jag också skulle vilja ha. Galantus plicatus "Trymlet"
De två sista bilderna har jag tagit ur tidningen Trädgårdsamatören.


Snöklockan eller Klosterliljan "Leucojum vernum", önskade jag länge och förra året fick jag några knölar av våra vänner i Skåne. Och i år blommar de hos mig.

I helgen, då vi var i Skåne fick jag extra stora Vintergäck "Eranthis hyemalis".
Och årets första Blåsippa  (numera heter den väl Hepatica nobilis?) är också på gång.
12 kommentarer:

 1. Så fina dina Snödroppar är! Jag läste också reportaget i TA - jisses va många fina det var på bild där......snacka om att man fick ha-begär:-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Snödroppar och snöklockor är favoriter, Snöklockan tror jag har försvunnit i min trädgård, så jag får skaffa nya, men visst är det fint, med de första vårblommorna. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så många olika snödroppar det finns! Hos mig växer bara den vanliga sorten. Så härligt det är nu att för varje dag se hur det sticker upp små skott i trädgården.

  SvaraRadera
 4. Jag har bara vanliga snödroppar, men skulle gärna ha den dubbla... och snöklockan står också på önskelistan. Vintergäck har jag ganska gott om, men det tog lång tid innan de ville etablera sig på riktigt... men numer dyker de upp både här och där :) Blåsipporna är på gång här också, men jag har inte hittat någon utslagen än, utan bara håriga knoppar.

  SvaraRadera
 5. Åhh så söt den där lilla dubbla snödroppen är...helt ljuvlig!
  Ja blåsipporna är på g här också, ÄNTLIGEN.
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 6. Jag har ett fåtal gammeldags snödroppar, som jag glädjer mig stort åt varenda vår - det första som blommar och som triggar igång förväntningar.

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara vårblommor du har i Din trädgård. den gula Vintergäcken var fin lyser upp i rabatten kan jag tänka mig.Nog är det allt en härlig tid vi går till mötes./Margareta

  SvaraRadera
 8. Väntan kan kännas lång, men nu är den hos dej, våren!
  Ha det bra och njut av den!

  SvaraRadera
 9. Oj, har du redan utslagna snödroppar. Hos mig ligger fortfarande snön i trädgården trots att den är borta i hela närområdet. De dubbla tycker jag är så vackra. Och snöklockan älskar jag. Har varje år planer på att åka till Vadstena kloster och titta på klosterliljorna med det har inte blivit av.

  Ha en fortsatt bra vecka med många vårtecken!
  /Anita

  SvaraRadera
 10. Visst var Galantus inlägget härligt, kul och inspirerande :) Snöklockan är en vårfavorit här och dem är så tacksamma, delar och sår sig bra :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 11. Tänk att det finns olika slags vintergäck. Det har jag aldrig reflekterat över. Måste undersökas närmare :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 12. Så vackert med dubbla Snödroppar, visste inte ens att de finns. Ha en fin helg! Kram/Annelie

  SvaraRadera