måndag 16 mars 2015

Skilda världarÅterigen har jag varit några dagar i Skåne. Och upplevt skilda världar.

Jag har hämtat på dagis, där de små barnen satt ute i solskenet och åt körsbärssoppa och smörgås.
Jag har lekt med barnen och gått hundpromenader.

En som snart fyller tre. Vad kan en treåring önska sig? Jo...

" En knölvalsgosedjur i mörkblå och ljusblå färger, köpt i en gosedjursaffär". Detaljerat och inget att ta miste på.

Och försökt bygga av Plus-bitar. Inte alls lätt.

 En femåring har byggt rymdskepp. Också detaljerat och inget att ta miste på.   
Nästan treåringen tyckte att ett gosedjur skulle vara med på bild.Och så har jag suttit på akutmottagningen med mamma. I 14 timmar fick hon ligga på en hård brits. Inte lätt att vara gammal och sjuk!


En hel del buss har jag åkt i Malmö. Mest apoteksärenden. - Men jag hann också med ett besök på Symässan. Något fel var det, för jag lyckades inte köpa en enda tygbit och det är inte likt mig.  Men jag blev inspirerad av överdraget till en symaskin.


Då jag varit på akutmottagningen, höll jag på att hamna i skottlossning. Ja, Malmö kan vara en rälig stad ibland. 
Nu var det överstökat när jag kom, men flera polisbussar, poliser och fotografer vimlade det av.Vi hade iallafall tur med vädret. Fast på söndagen blev det bitande kall vind. Krokusarna stod ut ändå.


Och då vi kom hem hade körsbärsblommorna slagit ut. Inne dock.Allt skönt att vara hemma igen!!14 kommentarer:

 1. Stackars din mamma. Det låter inte riktigt mänskligt.

  Roligt att höra ifrån dig. Jag trodde nästan att du hade försvunnit i väg på solsemester till Thailand eller något sådant. Har saknat dig här i cyperrymden. Blir det någon knölval till treåringen? :)

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det häftigt att det redan finns gurkor att skörda. Hittills har det blivit åtta.

   Det var jättehärligt med "mossluren", men jag blev nästan antastad av en riktigt stor fästing som tyckte att jag såg mysig ut. Kräk! Det finns mycket rådjur däromkring och - gissar jag - en lodjur - för jag hittar fler och fler rådjursskallar när jag traskar omkring där nere.

   Här är det blåsigt i dag. Det riktigt knakar i vinterträdgården och även om det snabbt blir riktigt varmt om jag tänder en brasa så är det nästan för mycket oväsen för att jag ska vilja vara där.

   Hoppas att du får en fin helg!
   Kram
   //Linda

   Radera
 2. Nej, inte vill man bo i en storstad längre! Tacka vet jag Visby Lasarett där det knappt är någon kö alls - tycker synd om din mamma - och inte är det någon skottlossning heller. Redan innan vi flyttade från Stockholm så var det ett mord inte långt från oss vid Älvsjö Station - och nu 12 år senare är det ännu värre! Usch!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 3. Kul att du är hemma och börjar blogga igen. Inte bra med de långa väntetiderna när man är sjuk.När ska det bli en ändring på det tro? Hoppas din mamma mår bättre nu. Det händer mycket hemskt i Malmö. Ingen stad som jag skulle kunna tänka mig att bo i. Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Usch, jag tycker inte om det där med dom långa väntetiderna på akuten och sjukhusen, det ska inte behöva vara på det viset. Jag blir lika upprörd var gång jag hör om det. Hur kan det ha blivit så.....Hoppas din mamma fick den hjälp hon behövde till slut och att hon uthärdade.
  Plusbitar, det var nåt nytt, jag hänger inte alls med i leksaksvärlden. Behöver köpa till en 4 årig kille men vad köper man. Är det Plus bitar som gäller kanske?
  Det var en väldigt söt huv till symaskinen!
  Och körsbärsblom! Så söta.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Händelserikt hos dig. En prövning att bli gammal och behöva vård. Jag bävar. Stackars din mamma.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Det är hemskt att behöva vänta så länge på akuten. Jag har varit på akuten några gånger med min man men inte behövt vänta så länge. Den tanke som slagit mig, när jag suttit där är, hur många gamla som ligger och väntar på sin tur medan yngre tas om hand även om de kommit in efteråt kanske med någon stukning eller dylikt. Jag är inte utbildad och kan bedöma turordningen men lite konstigt kändes det.

  Det är roligt med barnbarn och deras önskemål. Man hänger inte riktigt med längre vad de talar om för saker.

  SvaraRadera
 7. Förstår att det är skönt att vara hemma igen...trots alls. Några händelserika dagar...
  Ha nu en skön helg, ta hand om dig!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Vet inte men på akuten närmast mig har små barn och gamla förtur men det är klart att kommer jag in med min dotter och hon är jättesjuk, kanske inte synligt, så måste hon gå före... Personalen bedömer och berättar väldigt tydligt om vilken prio man får, varför och ungefärlig väntetid. Fungerar bra och jag har alltid fått adekvat vård till måendet..

  Skönt att träffa och umgås med barnbarnen ändå :) Hoppas mamma kryar på sig.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 9. Trodde först körsbärsblommorna var så utslagna utomhus. Wow tänkte jag - så tidigt allt är i år. Ha en skön söndag! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 10. Oj, vad dramatiskt! Vilken tur att du var i närheten av din mamma när hon behövde hjälp i vart fall! Det där symaskinsöverdraget var väääldigt inspirerande! Jag vet inte var mitt tagit vägen? Kanske skulle man just sy ett eget! Har sytt väldigt mycket, men aldrig varit på en symässa... Nästa vecka är det trädgårdsmässa här, det ska jag gå på däremot! Ha en riktigt skön söndag och njut av körsbärsblommorna! :) Mia

  SvaraRadera
 11. Oj, oj, stackars din mamma. Tur att du var där iaf. Och skottlossning på det. Det är en stökig värld vi lever i, så det är nästan skönast att vara hemma. Ha en skön och vilsam söndagkväll/ Titti

  SvaraRadera
 12. Stackars din mamma, 14 timmar på en hård brits, det är inte alls ok tycker jag. Tur att du inte hamnade i skottlossningen. Ibland är det bra att komma lite för sent till olika saker. I varje vall sådana saker. Men jag förstår att lek med barn och hundpromenader i vårsolens glans inte var fel.

  Önskar dig en fin kommande vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 13. Först och främst: TACK för din söta kommentar! så kul när folk uppskattar ens små förändringar! Tack igen.
  Jaaa du, jag håller allt med dig, inte lätt att bli gammal...och det säger jag som själv jobbar inom vården....jag borde ju hålla på mitt, men vad ska man säga när man både ser och märker att saker inte blir som man önskar......
  Vilken tur att du inte kom i tid.....till skottlossningen menar jag....
  ...och det där överdraget till symaskinen var ju bara hur snyggt som helst!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera