lördag 2 januari 2016

Besök i kameliarummetNu är det nytt år och nya möjligheter.
 Morgonpromenaden idag var både bister och blåsig. Och kallare väder utlovats.
Men ändå. Dagarna blir längre och det blir nog vår i år också.

Redan finns det hopp.

Kamelian fick flytta in från uterummet till gästrummet (där vi har litet kyligare) då kylan kom. Många knoppar föll då, men en del har svällt och blir förhoppningsvis utslagna blommor.
Men eftersom vi hade övernattande nyårsgäster, fick vi höja temperaturen litet så att gästerna inte skulle frysa. Det gillade kanske kamelian också.


 
I garaget står massor av växter och väntar på våren. Pelargonknoppar har börjat komma och litet pyttesmå blad på en hibiscus. Chiliplantorna har fortfarande kvar en del frukter, som hamnar i maten.

 
 Två rangliga skott av tomat, som togs i höstas, växer litet. Tänk om det blir jättetidiga tomater!

 Växthuset står klart och färdigt för att ta emot nya och gamla gäster. Det är dock ouppvärmt, så det får vänta litet till.

Fröbeställning är gjord. I år ska tomaten Vilma prövas. Bland annat.

Min nya symaskin är beställd. Varför dröjer den så?

 

Skåpen är fulla av tyger. Och nya fina tyger dyker hela tiden upp. Så det är bara att hugga in, tills odlingssäsongen startar.


Mycket roligt framför mig!! 

 

11 kommentarer:

 1. Så mycket spännande du har i dina gömmor! Kamelior, chiliplantor och tygtravar... Wow. Vilken skattgömma! :-)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Snart är nog ditt växthus fyllt med allehanda plantor. Vad är det för symaskin du beställt? Jag har gjort en inventering bland tyg och garn under mellandagarna. Det bjöds på många överraskningar där. Troligtvis får jag lugna mig med att köpa mer på ett tag....men det kan vara svårt. Vilken tur att jag inte avlägger nyårslöften annars hade köpstopp varit ett bra sådant...som jag inte kunnat hålla.

  SvaraRadera
 3. Tack för att du ger hopp om vår när jag sitter här och tittar på snön som faller. Så mycket du har på gång, så spännande! Hoppas att du visar kamelians blommor när de slår ut, men det anar jag att du gör!
  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 4. Du visar mycket trevligt att se fram emot på det nya året både med växter och med de tyger du visar så kan det inte bli annat än roligt.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Tidiga tomater behöver vi få i år för förra året var ju allt så sent.
  Tack för tipset. Tror att jag känner igen hennes namn. Skall kolla upp det hela.
  Fantastiskt att du tog dig tid och leta fram en sådan gammal tidning.
  Allt gott och god fortsättning på det nya året.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Skulle så gärna vilja lära mig sy så det blir något riktigt. Ja odla är en fröjd se när frö blir till plantor, så gott att gå å plocka varma tomater.
  God fortsättning på det nya året/kram Maria

  SvaraRadera
 7. Vilma är en mycket god tomat, så det blir bra, i ett nytt växthus dessutom. Förstår att du längtar både efter symaskin och odlings säsongen.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Du skulle bara veta hur avis jag är på min tomat. Önskar att jag också hade en sparad, men jag orkade inte bekämpa lössen. Måste nog så en tidig sort bara för att.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 9. Oj vad det spirar hos dig! Vad härligt...
  Vilken inspirerande tyghög. Förstår att du längtar efter att symaskinen ska komma, så att du får börja!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Mycket spännande på gång hos dig :) Blir extra inspirerad av ditt växthus som såg så inbjudande ut. Det ropade - kom hit och fyll på.

  Carina

  SvaraRadera
 11. Jag håller tummarna för din kamelia. Jag sparade också en tomat som står i matkällaren. Den har börjat blomma men nu kommer jag att slänga den! Upptäckte att jag fått med vita flygare in. Och senare ska frösådder in där och då vill jag definitivt inte ha sådana odjur där. Spännande att se hur det går med din tomat.
  /Anita

  SvaraRadera