söndag 31 januari 2016

Grått temaGrått låter ju, just grått. Men man kan hitta både det ena och det andra som är grått, men inte tråkigt grått.

  Gråbrunbeige kanske, men för harmamman det allra finaste. Den låg under smultronplantorna och var nog ordentligt rädd. Och mamma hare nog också. Men jag vek bladen över och hoppades att de skulle hitta varandra.
 Den här mamman tyckte säkert också att hennes barn var det finaste.Men hon blev orolig, då ungen försvann en stund. Man ser att ungen nästan är gråtfärdig av bannorna.

 Den här paddan verkade också vara på väg någonstans. Paddor kravlar ju i motsats till grodor. Det är inte lätt att kravla sig upp för en trappa. Men den klarade det så småningom.

 Barnbarnet hade hittat en fin grå sten, som hon tog till sitt hjärta.

Grå lavendel och alldeles fullt av gråsparvar (eller om det är pilfinkar). De är helt galna i lavendeln på hösten och hänger i stora klasar på lavendeln. Fröna måste vara välsmakande. Bilden är inte bra, men det var omöjligt att få mängden av sparvar på bild.


Inte en enda grå blomma. Fast OK en grå svamp då.Mer gråa motiv hittar du hos Maribel.http://maribelsgarden.blogspot.se/2016/01/tradgardsfarger-gratt.html


16 kommentarer:

 1. Du har ju hittat en hel del i den gråa kulören det behöver inte vara blommor enbart bara de finns i naturen och det gör ju dina exemplar.Den söta harungen som är fint kamouflerad med en del gråa toner tog jag till mitt hjärta.Önskar Dig en fin Söndag/Margareta

  SvaraRadera
 2. Harungen var det sötaste lilla gråa jag sett, men sen blev det lite mindre sött även om det var grått. Vilken fin hjärtesten ditt barnbarn hittade. Naturen är fantastisk.

  SvaraRadera
 3. En söt liten harunge, tänk att du kom så nära den. Svampen ser läcker ut, fina gråa toner.
  Ha en fin söndag! Marika

  SvaraRadera
 4. Jag har först nu fått upp ögonen för grått. Det är väldigt vackert och allt passar ju till det dessutom. Harungen är ju så söt och fina stenar kan man inte få nog av.
  Skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 5. Grått, vi har ett grått hus på ett grått berg!!! Men du har hittat roligare grå bilder!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vilka fina gråa bilder.. ja det är inte lätt att hitta gråa bilder..lite svårt.Finns det gråa blommor, inte jag har nu sett nån...haha ja jag somnar INTE i soffan..har aldrig gjort det...om jag tänker efter. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Noe så utrolig søtt! Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvaraRadera
 8. Jag gillar grått...kanske inte grått väder men ändå :) Finfina bilder, snyggt tema. Gråa blommor, kom just på det, finns det några???
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 9. Men kan ju tänka sig att grått blir tråkigt i en trädgård, men när du visar hjärtesten och trevliga djur blir det helt underbart. Gillar paddor!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 10. Så mycket fint grått du har hittat. Djur och hjärtan är alltid fina. Den lilla haren fångade mitt hjärta något alldeles extra.
  Önskar dig en fortsatt fin söndagskväll !
  /Marie

  SvaraRadera
 11. Du fick ihop det bra... harungen är då hur söt som helst! Och hjärtat där i handen... såå fint!
  Den grå svampen med blå ton... kanske en blåmusseron (för artbestämning behöver man se skivorna på undersidan av hatten)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Hihi, och vet du vad jag tänker på när jag hör ordet grått? Jo, Magnus och Brasses: grå, grå, grå, grå....du vet den där låten om han som var färgblind....fniss

  SvaraRadera
 13. Kul tolkning! Så söt harpalten var och rolig bild på paddan:)
  Önskar dig en bra vecka!

  SvaraRadera
 14. Verkligen kul tolkning av ämnet grått! Och inte är grått tråkigt som man brukar säga. Vi har t.ex. ett hus i två ljusa grå nyanser - och det är betydligt roligare än när det var vitt tidigare!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 15. Grått kan vara väldigt vackert - i synnerhet när färgen här till pälsen på en liten kaninunge :D Fast dagens gråa toner hos mig är inte vackra. Fy vilket trist väder!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 16. Ja, det var lite annat grått du hittat! Jag gjorde också ett grått inlägg häromdagen, visste inte att det var tema....men här är mitt gråa https://tradgardpadjupet.wordpress.com/2016/01/28/sa-gratt-sa-gratt-sa-gratt/

  SvaraRadera