söndag 10 januari 2016

PastellfärgerPASTELLFÄRGAT
Då tänker jag på babyfärger. Förr hade bebisar alltid stickade dressar i pastellfärger.
Men jag tänker också på sommar. Då klär man sig mer i pastellfärger. Vem minns inte Bardotrutigt i pastell?
Och glass. Pistage, apelsin, jordgubb, päron... alla i pastell.
Och så pastellkritor, som är en blandning av kalk och färgpulver.

Men så finns det ju massor av blommor i pastell.


 Kamelia från Madeira.
 Orkide från Madeira (Jade wine) i en nästan onaturlig färg.

Änglatrumpet från Madeira.

 
En lökväxt från min trädgård - Aftonstjärna.


  

En akleja hos mig.

Och en viol hos mig.

Ute är det inga pastellfärger. Allt är bara vitt, vitt, vitt. Inget kan väl se så rent ut, som ny snö. Ovanligt rent i min trädgård alltså.


På med mössan och ge sig ut i det vita. Kanske borde kammat mig litet också.
Mer i pastell hittar du hos Maribel och säkert många andra. 


19 kommentarer:

 1. Så läckra bilder! Den sista är ju riktigt härlig. :-)
  Ang odling i vårt växthus - lite har vi allt. Tomater, vindruvor, gurka och andra typiska växthusplantor. Men jag är mer intresserad av att vila och ta det lugnt i trädgården än att odla fram egna växter, så därför har vilstolarna större plats än odlingen i växthuset. :-)
  Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 2. Så fina pastelliga färger så otroligt söta Violerna är och Kamelian den exotiska med helt rätt färg för dagen.Den sista bilden med vit snö den känner jag verkligen igen så som det ser ut även i vår trädgård.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 3. Pastell får mig också att tänka på sommar. Jag tycker inte du ser så okammad ut...riktigt snyggt. Snön som vräkte ner här igår är nästan helt borta idag. Snabba turer.

  SvaraRadera
 4. Kamelian var underbar, man kanske kan ha kamelior i sitt växthus!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Fina pastelliga växter hos dig. Aklejan har en ljuvlig ljus färg.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 6. Älskar verkligen pasteller ! Både på blommor och kläder. Vackra blommor du delat med dig av.
  Önskar dig en fin söndag. Marie

  SvaraRadera
 7. Pastellfärger är vackert tycker jag, men jag tycker ju om färger överhuvudtaget och så tycker jag om när det är snö ute. Och vi hade det nästan jättefint igår, men som kom idag och med idag kom tö och allt försvinner nu....
  Väldigt läckra färger på blommorna du visar, kamelian och Jade vine, så läckra!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Pastellfärger är fint...mycket sommar över det som du säger! Härlig och färgglad kavalkad du bjuder på.
  Kram till dig denna sköna söndag!
  Titti

  SvaraRadera
 9. Så många fina!! Vacker orkide! Kul bild på klematis rufset...eller var det ditt hår;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Undebar analys av pastell! Som man känner igen sig! Mitt första barn i början av 90-talet var en sådan pastellklädd bebis. Ljust mintgröna kläder har jag inte sett sedan dess.
  Men vilken kamelia! Jag måste bara få tag på en sådan! Inte ens på kameliautställning har jag sett en så multifylld sort.
  God fortsättning och ett härligt trädgårdsår önskar
  Marta

  SvaraRadera
 11. Så många vackra blommor och bilder i pastell. Det är ganska vilsamt med rabatter i pastellfärger, kanske med en och annan färgklick.

  SvaraRadera
 12. Oj så mycket härliga blommor i pastell! Jag kollade i arkiven, men tyckte inte jag hade några alls nästan - eller också tittade jag inte ordentligt :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Det finns nog mer pastell än jag först trodde, jag letade nog efter större enhetliga områden, men pastell finns ju även i den lilla blomman. Nu får vi se när snön smälter bort om det fortfarande känns som om man vill ha mer pastell i trädgården. Kanske. Eller så är det nästa veckas färg, eller veckan efter osv som ligger närmast på önskelistan. Jag är ganska lättpåverkad märker jag. ;)

  Ha det gott, hoppas du hittar något litet färgat där ute. En gran, en en, en rhoddis...? Eller domherrar, talgoxar, de syns bra mot snön. :))

  SvaraRadera
 14. Pastellfärger är riktigt vårligt, man blir glad av dom färgerna. Ja otroligt vitt är det här också får väl se hur länge det håller i sig.
  Ha en finfin dag/kram

  SvaraRadera
 15. det där med två pelargoner - stora - framför växthuset låter väldans snyggt. Kanske en idé man kan stjäla!?
  Jo du, det där med växthuset tar upp nästan alla min lediga tid - och lite till! *fniss*
  Jag kontakta två byggare, En som byggde lilla altanen åt oss och en på nätet där jag sökte bygghjälp. Och idag så ringde Johansson, som var personen från nätet. Det visade sig att det var han jag skickat förfrågan till och som var den som tillsammans med altanbyggaren Leif byggde vårt garage! (Gotland är litet.)
  Nu kommer gubbarna tillsammans om nån vecka eller två för att titta på platsen - och på mina ritningar samt se bilder från nätet. Dessutom att höra mina undringar - det allra viktigaste!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 16. Nej, det här inte ett dugg med det andra att göra - men det är helt självförvållat. Jag gjorde nämligen en Gastric Banding för 4 år för att jag skulle gå ner i vikt. På grund av min ålder villa jag inte göra den typen där man tar bort halva magsäcken eller kopplar in tarmen på ett annat ställe. Det var ju inte en sulfid jag ville bli, utan bara komma ner så där lagom. Alltså fortfarande var riktigt rund och go.....oh om man blev allvarligt sjuk (cancer t.ex.) så skulle man kunna återställa det hela. NU fick ju inte jag såna problem, men dom var verkligen på mig på sjukan om att jag ABSOLUT INTE fick banta. Och det har jag inte gjort heller, utan gått upp 3 kg under dom här månaderna.
  Jag har tidigare inte haft några större bekymmer med att det stockar upp sig, men trådigt fläskkött blir tydligen som rena cementen! Så nu är det slut med det. Vanligt kött - trådigt - går inte heller bra, men...som tur är kan man äta oxfilé nån gång ibland. Iaf om det är riktigt mört gotländskt viket vi ska ha ikväll på vår flyttade middag. Marinerade havskräftstjärtar med hembakade chiabatta, Coer de Filet (oxfile med råstekt potatis) och hemsyltade tomater och smörgåsgurka. Efter det blir en en exotisk fruktsallad med lite citronlikör i spadet och vispad grädde.
  Jag har massor, vi skulle varit 6 från början men ett par var tvungna att åka hem till Stockholm. Du är alltså hjärtligt välkommen om du har vägarna förbi!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Blev det någon såjord? Och har du något namn på den svarta blomman i förra inlägget? Vill ju hitta fröerna :D

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 18. Pastellfärger i trädgården är läckert och går att sätta ihop på många sätt. Du visar underbara pastelliga växter! Annars förknippar jag pastellfärger med 80-talet av någon anledning (?). Tror jag klädde mig mycket i pastellfärger ett tag!
  Ha det gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 19. Ler lite - för jag tänker också först på kläder när jag läser pastellfärger. Vackra exempel från växtriket och orkidéen är ju just osannolik hela den.

  Carina

  SvaraRadera