tisdag 19 november 2013

Elisabeth


Idag har Elisabeth namnsdag. Det är ett vackert namn. 
Numera är det nog inte många småflickor, som får namnet Elisabeth som tilltalsnamn. Men kanske som andranamn. Vår dotter och dotterdotter har det så.


Men så har man idag valt att kalla dagen för Internationella toalett dagen också!!!! Va?


Jag har litet foton på toaletter som jag tagit genom åren. De har visats förut, men nu kommer de i repris.
Utedasset hos min väninna. När vi växte upp, var sommarstugan med dass hennes föräldrars. Vi fick vid något tillfälle måla dasset. Min väninna målade den vackra versen och jag målade blommorna.

 
Välkommen hit
sitt ner och sk-t
så mycket du behöver
När det är gjort
skynda fort
Att lägga locket däröver.

 Med dörren öppen, utsikt över skog, sjö och blåbärsris.

 
Detta utedasset ligger naturligt byggt i skogen. Tyvärr tog jag inga interiörbilder, men det var utrustat med det som är nödvändigt. Ring, lykta, handfat och lektyr för alla smaker. Ett ställe att sitta länge på. Med dörren öppen, fin skogsvy även här.

Detta är vårt eget i sommarstugan. Men det är inomhus och med både dusch och elektricitet. Spegelramen har jag gjort av snäckor och stenar från Thailand och Blekinge.
Skogsutsikt har man även här, om man står upp.Men nu är det ju framför allt Elisabeths dag. Flaggan i topp för alla med det namnet!!

5 kommentarer:

 1. Min farmor hette Anna Elisabeth.. ett fint namn tycker jag.. ingen annan har fått Elisabeth av barnen..du vet det brukar ju gå i arv.. men Anna har vår dotter fått,,,till andra namn..Jisses så fin "vessa",, o fin vers! det i skogen va ju för häftigt.. o ert va också fint..spegeln va ju snygg. Det va inte tåg..utan långtradare.. hihiii..

  SvaraRadera
 2. Jag ber att få gratulera alla Elisabettar och alla toor!
  agneta kram

  SvaraRadera
 3. Tjusiga utedass, men jag föredrar ditt som är inomhus. Har inte använt ett utedass sen jag var barn och var hos farmor under loven.

  SvaraRadera
 4. Tror det bor en konstnär i dig så fina saker som du gjort.Kram.

  SvaraRadera
 5. I Wikipedia kan man läsa att Elisabet är av hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder ’Gud är fullkomlighet’ eller 'Gud är min ed'. Låter mycket bättre än toalettdag, särskilt som Elisabet är mitt mellannamn.

  Din undran över Picasa: det är ett bildbehandlingsprogram, som man kan ladda ner gratis. Det är visserligen långt ifrån lika bra som Photoshop, som man dock måste betala för.

  Vad fina saker du gör - håller med Gunborg - det bor en konstnär i dig.

  SvaraRadera