måndag 4 november 2013

Mina misslyckandenJag gillar att odla och det är som en sport, att få frön och sticklingar att ta sig. Jag har plantor från Thailand, Madeira, Grekland, Skottland, Seychellerna (där har jag inte varit själv) och många platser i Sverige.


MEN, men, men allt klarar sig inte.

Sådana här krukor står det litet varstans. Inte är det vackert, men det KAN bli något. Det finns litet liv.

Inte är det dekorativt för fem öre. Nedersta bilden är kiwin som klättrar utanför. Man kan ju säga att den har växtkraft, men inte en kiwifrukt trots att plantorna är 12 år.Så här såg persikoträdet ut i början på sommaren. Nu verkar det ha kryat på sig, men då...såg det inte roligt ut.
Kvarglömda pelargoner efter en frostnatt. Dom ser inte pigga ut.


Men sådana här bilder är ju inte det man vill visa. Utan man vill visa det man lyckats bra med.

Min dotter vattnade hos oss en gång. Hon hade räknat krukväxterna till 82 st (jag tror att hon räknat några mer än en gång) och hon undrade varför det stod så många torra pinnar i vissa krukor.

Jag slänger bara växter om de är stendöda. Finns det minsta grönt på dem, får de stå kvar.

Bilden är arrangerad. Så har jag inte alls det i fönstren. Ur inredningssynpunkt vackrare. Men här är det  istället tätt med krukor.


Men inte vill man skriva och visa det som är halvvisset och trist.

 Vad hoppas jag nu på ska hända i krukorna?   Det är så milt ute, vilket jag är väldigt glad över. Då kan växterna stå kvar i växthuset. När man tar in dem, mår de inte lika bra.


Fyra stora ca 150 cm höga kapok-träd. De måste stå frostfritt över vintern. Skulle vara så roligt att det går att få dem att blomma (nästa sommar).
Två Kameliaplantor med massor av knoppar. Apelsinplantan, som höll på att ge upp i en lusinvasion i vintras, har växt till sig och ser frisk ut. En ny citronplanta ser också ut att må bra.

Det ser vi fram emot. Så glömmer vi allt det som knappt lever i krukorna (men de får vara kvar förstås).4 kommentarer:

 1. Milda makter vilken växtlighet! Jag tror inte alls att din dotter räknade fel. Jag blir faktiskt lite avundsjuk när jag ser allt du får att växa, men sen inser jag att du lägger ner en hel del arbete på att få växterna att trivas. Jag är inte riktigt lika omtänksam.....men jag önskar att jag var det.

  SvaraRadera
 2. Ja tänk att det är så svårt att slänga växter.Som du säger dom kan ju repa sig och bli fina.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. *fniss*.....A har rätt! Har nämligen själv räknat och kan med lätthet säga att ÖVER 80 krukor finns i ert hem!!!
  Må gott och vi hörs.

  SvaraRadera
 4. Så mycket som du odlar så vore det ju övermänskligt om allt lyckades :) Kul att du har så mycket växter odlade från frön... det är en prestation det! Håller tummarna för att det blir blommor på dina kapokträd nästa år :)
  Slänger inte heller något som visar det allra minsta livstecken finns det liv finns det hopp!

  SvaraRadera