tisdag 26 november 2013

Renovering pågårJag tänkte jag skulle göra en liten renovering på bloggen. Byta huvudbild, textfärg och lägga till innehållsförteckning.

Men oj vad det blev svårt! Alltihop krånglar till sig. Spalterna blir inte rätt, texten och bilderna hamnar utanför spalterna och bilden blev för hög.
Varför måste alltihop ändra sig? Det jag hade skrivit förut kunde väl få vara kvar så.

Jag har sökt efter bloggkurser, men ej hittat några. I bloggvärlden finns massor av fina sidor med spalterna där de ska vara och texten likaså.

Jag får kämpa vidare.8 kommentarer:

 1. Det där är inte lätt.Har själv strulat till det flera gånger och verkligen fått kämpa för att få det rätt igen.Ge inte upp.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Oj... nu var jag tvungen att kolla att jag kommit rätt! Snygg header, passar dig och bloggen :) - men som du skriver - lite för hög... Du får nog ändra bildens storlek och lägga in den igen. Det brukar vara en hel massa pyssel att få rätt storlek på blogg och kolumner, Antar att du vet var du justerar bredderna - bara att testa sig fram så blir det bra till slut :)

  SvaraRadera
 3. Ja du, det tekniska är inte lätt. Jag har också kämpat mer än en gång med sånt:-) Du fixar det säkert till slut!
  Din nya header-bild är otroligt vacker!!!
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 4. Din nya header är jättesnygg! Den passar till ditt bloggnamn. Det är roligt när man själv klarar av ändra saker på sin blogg. Det gäller väl bara att vara envis och ha tålamod.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig header - jag riktigt känner hur det luktar av lavendel.

  Jag tycker också att det är svårt med tekniken. Jag har lagt upp en "extrablogg", som det är meningen att ingen annan ska behöva titta på. Där har jag några inlägg enbart för olika tester, för att inte riskera att få att i minnatur "förstörd".

  SvaraRadera
 6. Tycker det ser bra ut! Det har du gjort bra... jättesnyggt!

  SvaraRadera
 7. Wow, ska till grannen på andra sidan skogen om en stund och äta sushi. Hon älskar lila - måste visa henne din blogg. Tycker att det ser fint ut. Men jag vet hur knepigt det kan vara med det tekniska bakom bloggen. Oftast känns det som om jag bara har tur när det blir som jag vill ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Jag höll på med det tidigare i höstas och det var ett elände, det hängde upp sig i ett kör. Och att bilderna på sidorna blir större, det kom jag på, när man lägger in bilden man vill ha där så finns det en liten, liten ruta under bilden där det står ungefär: kryssa i här om du vill att bilden skall krympas så att den passar. Det kanske kan vara något.
  Det finns en blog som heter fixadinblogspot. Den är visst inte aktiv längre men allt som alla frågat under åren ligger kvar och man kan söka där!
  Hoppas det ordnar sig!
  Jag tycker det ser fint ut nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera