lördag 2 november 2013

Trädgårdsfärg LILALila tillhör favoritfärgerna. Jag har så mycket lila blombilder, att jag skulle kunna fylla flera meters inlägg. Jag ska ändå försöka begränsa mig litet, fast det är svårt.


Fuchsia.

Ipomea.
Blåsippa.


Primula.
Klockviolbuske (Iochroma australe). Jag hade den i kruka, men den klarade inte vintern inomhus. Om jag ser en sådan igen, köper jag den bums.Trots sitt namn doftade den inte, vad jag kunde känna.


Rododendron.


Violer. Den lilla fräkniga är söt.

Passionsblommor.
Tyvärr inte en blomma från min trädgård, fast den hade gärna fått bo hos mig. Jag kan inget svenskt namn - Dichorisandra thyrsiflora.

Inte flera meter, men rätt många bilder blev det, fast jag skulle kunna lägga in fler. Tänk alla lavendel, klematis, syrener, aklejor osv.

Men istället kan man gå in på Charlottas trädgård för att se på även andras lila blombilder.


13 kommentarer:

 1. Hej Britt!
  Fantastiska lila bilder och det är förståeligt att du fyller hela trädgården med den här underbara färgen. Tack för att du delar.

  Den länk du angav var felaktig. Jag korrigerade den eftersom jag vet "var du bor". Tänk på att ange direktlänken till ditt inlägg om du vill att andra ska besöka din blogg. Lättast är ju att kopiera i adressfönstret genom att markera och sedan trycka Ctrl+C och kopiera in länken med Ctrl+V.

  Ha en fin allahelgonahelg!

  SvaraRadera
 2. Det var massor med vackra blommor och vackra bilder du visar. Jag har inte så mycket lila - i stort bara syrener hemma och rhododendron på landet.

  SvaraRadera
 3. Beautiful are your lilac photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 4. Som vanligt visar du många vackra blomsterbilder. Jag gissar att du inte har några problem att hitta motiv vilken färg det än gäller. Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Lyfter på min hatt till underbart vackra bilder! Så ljuvliga, klara och tagna med känsla och noggrannhet( det vet jag att du är).....*fniss*....Må väl kompis! Vi hörs.
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 6. Glömde tala om....för de andra som läser din Blogg. Att det är en ren dröm att gå runt i Lavendias trädgård, där finns ALLT och mycket mer....Att sedan öppna dörren till hennes växthus....wow, ni skulle inte tro era ögon! Hon är en "hejare" på att få allt att blomma....hon experimentera med alla frön hon hittar( både i Sverige & utomlands) Men ni har ju tillgång att njuta av hennes vackra bilder!....hi,hi,jag har förmånen att se dem live!
  Vink vink.

  SvaraRadera
 7. Det blev väl litet överdrivet Monica. Allt tar sig inte. Många torra pinnar hamnar i komposten också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försök inte....ja,ja något hamnar kanske i komposten....Men du har allt mycket vackert att titta på. Sedan har jag sett att alla dina fingrar är gröna. Förstår inte hur dessa gröna fingrar kan hantera en kamera så lätt.....trycka av på rätt sätt...eller hur du nu gör för att få så vackra bilder.
   Kram kram kram och vink över talltopparna.

   Radera
 8. ja det va många fina lila blommor.. jag har också en del lila...Emil är inte min man..utan ett av barnbarnen..o det va han som gjorde ett farsdags kort...min gubbe heter Bjarne.......

  SvaraRadera
 9. Va mycket fint du visar. Klockviolbusken var ju helt underbar!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Så häftig den är den där passionsblomman med krull :)... och klockviolbusken.. och den randiga primulan... så fina blommor hos dig och såå fina bilder!
  Är säker på att Monica har helt rätt... att det är som att gå in i en dröm när man går in i din trädgård :)
  Nu ska jag försöka bli klar med mitt inlägg också.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Så många härliga lila blommor du har! Passionsblomman var verkligen läcker!

  SvaraRadera
 12. Oh, så många fina växter i lila du har, men visst är det en fantastisk färg och det är så vackert med det gröna.
  Agneta kram

  SvaraRadera