onsdag 22 oktober 2014

Än blommar det - ännu ett fototemaDetta fototemat är Lindas förslag. Klart jag måste gå ut och hitta de sista blommorna.

Ett kungsljus i så fin färg. Förmodligen årets sista som slår ut.


Min kroatiska mynta blommar för fullt. Namnet vet jag inte, men jag hittade den i en trappa i Kroatien och därför blir det min kroatiska. Doften är god. Den blir te och mojito när andan faller på.

Salvian har inte blommat tidigare i år, men nu verkar den vilja. Det är litet "solförmörkelse" över den - en utblommad solros.

Tomaterna har fortsatt att blomma, men några tomater lär det inte bli. Synd!

Dessutom blommar den vita gurkörten helt hysteriskt. Fröar den av sig dessutom, kan det bli många nästa år.


Det var litet av blommorna just nu, men det finns mycket krasse, pelargoner, mattram, blåklockor och en hel del annat som också blommar.


Gå in och kika hos Linda vilka blommor hon och andra har valt som de sista för i år.
9 kommentarer:

 1. Den färgen har jag inte sett på kungsljus tidigare. Snyggt! Jag har en del myntor, men inte den som du har...fast de duger till mojito. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att det finns lite kvar!

  SvaraRadera
 3. Jodå, vi har haft frost två gånger. Men jag har förekommit kylan och stoppat fleecefiltar runt dahliorna. Vad gör man inte för lite förlängd blomning ;)

  Tänk att tomaterna fortfarande håller igång! Min gurkört har också kommit igång på nytt. Den har fröat av sig och har jättestora knoppar. Jag hoppas innerligt att den ska hinna slå ut så att jag kan frysa in blommorna i istärningar.

  Ha en fin kväll!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Tänk vilken höst vi har. Att det är så mycket som blommar fortfarande är ju härligt. Så fint kungsljuset är, söt färg. Ha en skön vecka/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Mycket som blommar hos dig fortfarande... det där kungsljuset är helt underbart!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Kul med kungsljuset som blommar så fint. Det är en härlig höst vi haft.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Wow, vilket kungsljus! Den kroatiska myntan ser spännande ut med sin klotformade' blomma. Myntate klarar man sig inte utan. Tror aldrig jag varit med om maken till lång höst utan frost och så mycket blomning. Det verkar finnas mycket kul hos dig.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Tänk att så mycket fortfarande blommar, fantastiskt! Härliga bilder av härliga blommor...
  Varm höstkram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 9. Oj, blommar det så mycket fortfarande! Och vilket kungsljus, hur får man tag på sådana, helt fantastiskt läckert och jag som tycker så mycket om den färgen!
  Väldigt fina bilder på senblomningen!
  Agneta kram

  SvaraRadera